Manşetler

Verizon 4.83 milyar dolar karşılığında Yahoo’yu satın aldı

verizon yahooBüyük web şirketleri döneminin üyelerinden biri olan Yahoo, 22 yıldır bağımsız olarak yürüttüğü yolculuğunu artık Verizon şemsiyesi altında sürdürecek. Geçtiğimiz haftanın sonunda gelen dedikodular sonunda resmiyet kazandı ve taraflar arasındaki anlaşma açıklandı. Yahoo’nun Verizon’a satılmasıyla birlikte internetin yayılmaya başladığı dönemdeki şirketler için bir dönemin sona erdiği söylenebilir.

Verizon Yahoo için 4.83 milyar dolar ödeyecek. Telekomünikasyon şirketi bu ödemeyi nakit olarak gerçekleştirecek. Gelen ilk haberler tarafların 5 milyar dolar karşılığında anlaşmaya vardığı yönündeydi. Satışla birlikte Yahoo’nun patentleri, Alibaba hisseleri ve Japonya operasyonu dışında kalan varlıkları Verizon kontrolüne geçiyor.

Verizon Yahoo CEO’su Marissa Mayer ile vedalaşabilir

Yahoo’nun Verizon’a satışının resmiyet kazanmasıyla birlikte Marissa Mayer’in de Yahoo CEO’luğuna veda etme ihtimali biraz daha yükselmiş oldu. Mayer, Yahoo’yu yeniden ayağa kaldırmak için çeşitli girişimlerde bulunmuş, ancak özellikle de gerçekleştirdiği satın almalar tepkiyle karşılanmıştı. Mayer’in çevrim içi reklam pazarındaki gidişatı durdurmak için yaptıkları da yetersiz olarak değerlendirilmişti.

Verizon geçtiğimiz yılın mayıs ayında da 4.4 milyar dolar karşılığında AOL’i satın almıştı. Yahoo’yu da alarak çevrim içi medya operasyonlarını biraz daha genişleten Verizon’ın iki şirketin belli hizmetlerini birleştirmesi muhtemel gözüküyor. Yahoo ve AOL ile küresel çevrim içi reklam pazarının yüzde 2’sinin kontrolünü kazanan Verizon, halen pazarın zirvesindeki Google’ın oldukça gerisinde bulunuyor. Google küresel çevrim içi reklam pazarının yüzde 31’ini kontrol ediyor. Facebook ise yüzde 12’lik bir pazar payını kontrolünde bulunduruyor.

İLGİLİ HABERLER