Teknoloji

Verizon Yahoo için 350 milyon dolar daha az ödeyecek

yahoo mail
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

verizon yahooVerizon Yahoo ile olan ilişkisini ortaya çıkan iki büyük güvenlik açığına rağmen koparmadı. 1 milyardan fazla kişiyi etkileyen güvenlik açığına rağmen, Verizon hâlâ Yahoo’yu satın alma konusunda istekli görünüyor. Ancak taraflar arasında varılan ilk anlaşmanın koşullarında, mevcut durum çerçevesinde, bazı değişikliklere gidildi.

Verizon daha önce Yahoo için 4.83 milyar dolar ödeyeceğini açıklamıştı. Ancak ortaya çıkan güvenlik açıklarının ardından şirketin bu rakamda 250 milyon dolarlık bir indirim talep ettiği belirtilmişti. Taraflar arasında varılan son anlaşmada ise bu indirim bedelinin 350 milyon dolar olduğu görülüyor.

Verizon, yeni anlaşma çerçevesinde Yahoo’nun iki büyük güvenlik açığından doğan maliyetin yüzde 50’sini karşılamayı kabul etti. Devletler tarafından yürütülecek araştırmalar veya üçüncü tarafların açacağı davalar sonucu ödenecek bedeller, söz konusu maliyetin kapsama alanına giriyor. Hissedar davalarından dolayı oluşacak zararı ise Yahoo tek başına karşılayacak.

Yahoo, geçtiğimiz yılın sonlarında 2013’ün ağustos ayında gerçekleştirilen bir siber saldırı sonucunda 1 milyardan fazla kişinin verilerinin ele geçirildiğini açıklamıştı. Şirket, daha öncesinde ise 2014’te gerçekleştirilen bir siber saldırıdan 500 milyon kullanıcı hesabının etkilendiğini duyurmuştu. İki olay arasında herhangi bir bağlantı bulunmasa da, Yahoo güvenlik açıkları konusunda kamuoyunu yeterince bilgilendirmemekle suçlanmıştı.

Verizon Yahoo anlaşmasının ikinci çeyrekte tamamlanmasını öngörüyor

Verizon’dan yapılan açıklamada yeni satış bedelinin 4.48 milyar dolar olduğu belirtildi. Satış sürecinin ise yılın ikinci çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER