Teknoloji

Verizon 5G teknolojisini test etmeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

verizon 5g

5G’nin gerçek tanımı bir süre daha belirsiz kalmaya devam edecek gibi gözükse de, bu durum Amerikan mobil operatörü Verizon’ı teknolojiyi test etmeye başlamaktan alıkoymadı. Verizon 5G testlerine başladığını, Barselona’da düzenlenen 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu. Şirket, 5G testlerine 2016’da başlayacağının sözünü geçtiğimiz yıl vermişti. Bir diğer Amerikan mobil operatörü AT&T de 5G testlerine 2016 içinde başlayacağını, şubat ayının ilk günlerinde açıklamıştı.

Verizon, yeni nesil ağ teknolojisinin testlerinde Ericsson, Intel, Nokia, Samsung ve Qualcomm ile birlikte çalışıyor. Samsung ve Ericsson da MWC 2016 kapsamında kendi 5G çalışmalarını görücüye çıkarıyor. Verizon’dan kıdemli başkan yardımcısı Ed Chan’in imzasıyla yapılan açıklamada, sahada gerçekleştirilen testlerin 5G teknolojisinin ticari kullanıma hazır hâle geldiği belirtti. Chan, gerçek dünyada karşılaşılabilecek senaryolara uygun çok sayıda testin gerçekleştirildiğinin de altını çizdi.

5G ile ilgili standartların ne olacağı konusunda henüz bir anlaşmaya varılmış değil. LTE’nin çıkışının üstünden yıllar geçmesine rağmen 4G ile ilgili bazı noktaların bile bulanık olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak Verizon şimdiden çok çok yüksek hızların ve çok düşük gecikme sürelerinin sözünü veriyor. Şirket, fiberin nimetlerini kablosuza taşıyacağını belirtmekten de geri kalmıyor.

Önümüzdeki aylarda 5G testlerinin kapsamını genişletmeye ve çıkış öncesi testlere geçmeye hazırlanan Verizon, 5G’yi 2017’de kullanıcılarıyla buluşturmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER