Teknoloji

Valve Steam Controller’ın mevcut oyunlarda nasıl çalışacağını gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve’ın Steam Controller cihazının en önemli özelliklerinden bir tanesi fare veya klavye ile kontrol edilen herhangi bir oyunla çalışabilmesi. Bu da Steam’in tüm oyun kütüphanesinin yıl sonuna kadar beta versiyonu çıkacak ve SteamOS ile çalışacak Steam Machines donanımına açık olmasını sağlayacak.

valve-steam-controller-131013

Valve yayınladığı bir tanıtım filmiyle Steam Controller kumandasının Counter-Strike: Global Offensive, Portal 2 ve Civilization 5 gibi oyunlarda nasıl çalıştığını gösterdi. Bu oyunların herhangi biri henüz Steam Controller için optimize edilmiş değil, ancak Steam Controller sayesinde oturma odasında koltukta otururken klavye veya fare yerine kullanımla büyük rahatlık sunacak gibi görünüyor. Steam Controller çeşitli özel kontrol mekanizmaları da barındırıyor. Ayrıca kumandanın üstünde yer alan izleme dörtgenleri de bir hayli ilginç görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Valve SteamOS, Steam Machines ve Steam Controller hakkında bilmeniz gerekenler

Geçtiğimiz ay bir duyuru yapan Valve, SteamOS, Steam Machines ve Steam Controller ile oturma odalarına giriş yapmayı planlıyor. Steam Controller’ın yıl sonuna kadar 300 kişiye dağıtılacak olan Steam Machines beta donanımıyla sunulması bekleniyor. Ayrıca birkaç donanım üreticisi de 2014 yılında SteamOS yüklü cihazlarını çıkarmak için plan yapıyor.

Valve Steam Machines beta’nın neye benzeyeceğini göstermedi, ancak karşımızda 12 x  12.4  x 2.9 boyutlarında bir kutunun bulunması bekleniyor. Prototip özellikler bakımından güncellenebilir olacak.

Şirket önümüzdeki haftalarda Steam platformunu anlatan yeni videolar yayınlamayı planlıyor.

İlgili >> Polygon

İLGİLİ HABERLER