Teknoloji

Valve son SteamOS beta güncellemesiyle BIOS tabanlı PC ve ikili başlatma işlevlerini getirdi

Valve, SteamOS beta işletim sistemi için sunduğu önemli bir güncellemeyle birlikte önemli işlevlere destekler getirdi, sonuç olarak SteamOS beta sürecinde biraz daha güçlü ve kullanışlı hâle geldi.

steamos-logo-230114

Geçtiğimiz aralık ayında SteamOS beta yayınlandığında, Valve sadece deneyimli Linux kullanıcılarının bu işletim sistemini cihazlarına yüklemesini tavsiye etmişti. Şirket gerçekten de bu tavsiyesinde ciddiydi. Orijinal beta sürümü Nvidia grafik kartları için destekten, çift başlatma özelliğinden, disk bölümleme işlevlerinden ve bunun gibi önemli desteklerden yoksun çıkmıştı ve UEFI’li bir PC’ye ihtiyaç duyuyordu. Hatta BIOS desteği de yoktu.

Valve son iki aydır çeşitli güncellemelerle Intel, AMD ve Nvidia grafik kartları için destekler sundu. Şimdi de son güncellemeyle birlikte en çok arzu edilen üç yenilik daha geldi: BIOS tabanlı PC’ler için destek, ikili başlatma ve özelleştirilmiş disk bölmeleme.

Geliştirici camiasından alınan geri bildirimlerle Valve tarafından geliştirilen bu yeni güncelleme kurtarma ve DVD’den kurulum destekleri de sunuyor. Tüm bu yeniliklerle birlikte SteamOS beta’nın Linux konusunda deneyimi bulunmayanlar tarafından da yüklenebilmesi biraz daha kolaylaşıyor.

Tabii ki, SteamOS beta sürecinde kalmaya devam ediyor. Bu da işletim sistemini şu an için denemek isteyenlerin hâlâ hata ve sorunlarla karşılaşabileceği anlamına geliyor. Beta etiketi taşımayan bir SteamOS deneyimi için 2014’ün sonlarını beklemek gerekiyor.

Bu arada bazı üreticiler de yıl içinde SteamOS yüklü Steam Machines makineleri çıkarmayı hedefliyor.

İlgili >> Steam

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER