Teknoloji

Valve Linux tabanlı Steam Box üzerinde çalıştığını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Verge sitesine konuşan Valve CEO’su Gabe Newell, şirketin donanım konusundaki planları hakkında bilgi verdi. Newell, uzun süredir konuşulan Linux tabanlı konsol Steam Box üzerinde çalıştıklarını da doğruladı. Steam Box’a dair detayların bir kısmı geçtiğimiz yıl içerisinde ortaya çıksa da, Newell röpörtajında cihaza ilişkin son derece önemli bir bilgiyi daha paylaştı. Steam Box’ın sadece oturma odasında kullanılacak bir PC-konsol olmayacağını söyleyen Newell, cihazın aynı zamanda bir sunucu işlevi göreceğini belirtti ve böylelikle kullanıcıların bir PC’ye 8 televizyon ve 8 oyun kumandası bağlayabileceğini ifade etti.

Newell, şirketin yenilikçi oyun kumandaları üzerinde çalıştığını da doğruladı. Biyometrik teknolojilerin kendisini fazlasıyla heyecanlandırdığını söyleyen CEO, bunun oyunu kullanıcının bilinçli düşüncelerinin altındaki bir seviyede etkileyebileceğini dile getirdi. Newell, ürettikleri oyun kumandalarında biyometrik datanın sıklıkla kullanılacağını da vurguladı. Biyometrinin oyun ile oyuncu arasındaki iletişimin bant genişliğini arttırdığına dikkat çeken Newell, bunun kullanıcının farkına varmadan gerçekleşmesinin daha heyecan verici olduğunu sözlerine ekledi.

Steam Box’ın fiyatı hakkında da konuşan Newell, farklı donanımlara göre üç farklı fiyatın verileceğini belirtti. Valve CEO’su bu üç farklı fiyat politikası için ”İyi”, ”Daha İyi” ve ”En İyi” kalıplarını kullanacaklarını belirtti. ”İyi” başlıklı platform için temel hedeflerinin cihazı ücretsiz olarak sağlamak olduğunu söyleyen Newell, muhtemelen 99 dolarlık bir başlangıç fiyatıyla yola çıkacaklarını dile getirdi. Orta seviye cihazın fiyatının 300 dolar civarında olacağını ifade eden Newell, en üst sınıf için fiyatın kişinin harcama isteğiyle sınırlanacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER