Eğlence

Üzerinde korsan oyun oynana Nintendo 3DS’ler uzaktan müdahale ile çalışamaz hâle getirilebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yarın düzenlenecek Türkiye lansman toplantısında tanışmayı beklediğimiz Nintendo 3DS, korsan oyunlara karşı özel bir koruma yöntemine sahip. Nintendo, bu konsol üzerinde korsan oyunları çalıştırmak isteyenlerin yoluna taş koymak için yeni bir yöntem keşfetmiş. Bu yöntem dahilinde 3DS, üzerinde oynanan flaş kart tabanlı korsan oyunların kaydını tutuyor.

Korsan oyunları bilme ve hatırlama yeteneği sayesinde Nintendo üzerinde korsan oyun oynanan makineleri tespit ediyor ve gönderdiği bir bellenim güncellemesiyle cihazları çalışamaz hâle getirebiliyor. Nintendo 3DS’in böyle bir yeteneğe sahip olduğuna dair uyarı Japon oyun aletleri satıcısı Enterking’den geldi.

Enterking’in sitesinde yer alan uyarı notunda “Eğer yasadışı veya Nintendo tarafından onaylanmamış bir ekipman kullanıyorsanız ya da Nintendo tarafından onaylanmamış bir özelleştirme yapmışsanız, Nintendo 3DS’in bir sistem güncellemesiyle çalışamaz hâle geleceğini hatırlatırız.” şeklinde bir ibare yer alıyor. Bu durum nedeniyle Enterking yasadışı veya onaylanmamış ekipman kaydı olan 3DS sistemlerini satın almayı reddediyor. Nintendo’nun takibe aldığı R4 flaş kartları piyasadaki DS konsollarında oynanan korsan oyunları depolamakta kullanılıyor. Bu kartın kullanımı Japonya’da yasaklanmış durumda.

İlgili – Eurogamer

İLGİLİ HABERLER