Teknoloji

Android telefonlar da kulaklık jakına veda edebilir

usb type-cApple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’tan 3.5 mm. kulaklık jakını çıkarınca Android kullanıcıları bu durumu çeşitli şakalarla karşılamıştı. Ancak bu şakaların ömrü de pek uzun olmayacak gibi gözüküyor.

USB’nin her türlü işlemde kullanılması için kurulan bir organizasyon olan USB Implementers Forum, yeni bir Audio Device 3.0 şartnamesi yayınladı. Bu şartname, cihaz üreticilerine USB Type-C girişini ses çıkışı sağlamak için kullanma imkanını sunuyor.

USB Implementers Forum tarafından yapılan açıklamada da bu kullanım yöntemine vurgu yapılıyor. Açıklamada cihaz üreticilerinin farklı girişlere ihtiyacının ortadan kalkacağı ve veri, güç ve video iletimlerinin USB Type-C üzerinden gerçekleştirilebileceği vurgulanıyor. Forum, bu yöntemle cihazların tasarımlarında 1 mm.’lik incelme sağlanabileceğini belirtmekten de geri kalmıyor.

USB Type-C ile daha kaliteli ses aktarımı sağlanabilir

Ses iletiminin USB üzerinden sağlanması durumunda kulaklıklar ile elde edilen sesin kalitesi biraz daha yükselebilir. Kulaklık jakının çıkarılması, telefonun suya dayanıklı hâle gelmesini de kolaylaştıracak ve başka inovasyonların da kapısını açacak bir adım olabilir. Ancak USB Implementers Forum tarafından alınan kararın bir bağlayıcılığının bulunmadığını ve kulaklık jakının varlığı konusunda son sözün cihaz üreticilerine ait olduğunu belirtmek gerekiyor.

 

İLGİLİ HABERLER