Teknoloji

USB 3.0 bağlantı desteği yıl sonuna kadar tablet ve akıllı telefonlara gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

USB standartlarını düzenleyen kuruluş, USB 3.0 port desteğinin bu yıl sonu itibariyle akıllı telefon ve tabletlere gelmiş olacağını duyurdu. USB Uygulayıcıları Forumu baş teknoloji sorumlusu Rahman İsmail’in belirttiğine göre mobil cihazlarda USB 3.0 teknolojisini baz alan microUSB portu yer alacak.

Akıllı telefonlar ve tabletler şu anda daha eski ve daha yavaş olan USB 2.0 teknolojisinden yararlanıyor. USB 3.0’in mobil ortamda sunacağı veri transfer hızının PC’deki muadillerine göre biraz daha yavaş olması bekleniyor. Yine de, güncellenmiş cihazlarla birlikte veri transfer hızı da 800 Mbps seviyelerine çıkmış olacak. İsmail’in verdiği örneği kullanacak olursak, daha önce 15 dakika süren bir dosya transferi sadece 70 saniyede tamamlanmış olacak. USB 3.0 portları üzerinden güç akışı daha hızlı olduğu için akıllı telefon ve tabletler daha hızlı şarj edilecek.

USB 3.0 teknolojisi mobil ortamda yalnız kalacak gibi görünmüyor. Intel, Thunderbolt teknolojisini mobil cihazlara getireceğini duyurmuştu. Bugünlerde tanıtılan bilgisayarlarda hem Thunderbolt hem de USB 3.0 portları görmeye başladık. Bu da her iki teknolojinin bir arada yaşayabileceğini gösteriyor, en azından şimdilik.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER