Teknoloji

Universal Music Blu-ray disklerle sıkıştırılmamış sesin zevkini yaşamanızı sağlayacak

Universal Music Group, High Fidelity Pure Audio adını verdiği, Blu-ray disklerin yardımıyla gerçek anlamda sıkıştırılmamış sesi en saf kalitede sunan yeni bir müzik formatını duyurdu.

high-fidelity-pure-audio-061013Bu formattaki içerikler Blu-ray oynatıcı, uyumlu bilgisayarlar ve PlayStation 3 üzerinde oynatılabiliyor. Çok yakında çıkacak Xbox One ve PS4’te de bu medya formatından yararlanmak mümkün olacak.

High Fidelity Pure Audio diskleri her bir parça için o parçanın MP3 versiyonunun indirilmesini sağlayan bir indirme koduyla birlikte gelecek. Böylelikle diskteki şarkıları dönüştürmek isteyenlerin uğraşmaları için bir zorunluluk olmayacak.

Disklerde birkaç farklı ses formatı sunulacak. Albümü Dolby True HD veya DTS Master Audio olarak kodlanmış şekilde dinleyebileceğiniz gibi, desteklenen durumlarda 5.1 çevresel ses desteğiyle dinlemek de mümkün olacak. Şarkıların PCM versiyonları da bulunacak.

Universal 21 Ekim tarihinde Amy Winehouse, Bob Marley, Nirvana, Queen, The Rolling Stones ve Stevie Wonder gibi büyük isimlerin albümlerini bu disk formatında çıkaracak.

Ayrıca Rolando Villazon, John Coltrane ve Oscar Peterson gibi isimlerden klasik ve jaz kayıtları da sunulacak.

Universal Music Group’un yeni iş alanlarından sorumlu küresel şefi Olivier Robert-Murphy, kullanıcıların High Fidelity Pure Audio diskleri dinlediğinde sanatçının vizyonundaki zenginliği ve derinliği eksiksiz şekilde hissedeceğini kaydetti.

Her bir High Fidelity Pure Audio albümünün fiyatı 30-45 TL arasında bir fiyattan satılacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER