Teknoloji

2015’in sonunda 3.2 milyar kişi çevrim içi olacak

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2015’in sonu itibarıyla 3.2 milyar kişi internetin nimetlerinden faydalanacak. Her yıl düzenli olarak yayınlanan rapor, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki büyüme trendlerini ve dünya genelinde kalan bağlantı boşluklarını detaylandırıyor. Bu yılki rapor 2000’den bu yana somut bir ilerleme kaydedildiğini ortaya koyarken, gelişmekte olan ülkelerin önünde halen uzun bir yol olduğunu gösteriyor.

2015’in sonu itibarıyla internet erişimi olması beklenen 3.2 milyar kişinin 2 milyarının gelişmekte olan ülkelerden gelmesi öngörülüyor. Yıl sonuna dair projeksiyonlar ışığında gelişmekte olan ülkelerde 4 milyar kişinin halen internete bağlanamadığı belirtildi.

uluslararasi-telekomunikasyon-birligi-rapor-270515-1

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne göre, 2015’in sonu itibarıyla dünya genelinde aktif hücresel bağlantı sayısı 7 milyarı aşacak. Bu rakamın 2000’de 738 milyon olduğu belirtilirken, 2G ağların halihazırda nüfusun yüzde 95’ini kapsadığını ifade etti. 3G bağlantısında bu oran yüzde 69’a gerilese de, kırsal bölgelerdeki genişlemenin devam ettiği vurgulandı.

Avrupa kıtasında nüfusun yüzde 82.1’lik kısmının evinde internet bağlantısına sahip olduğu belirtilirken, Amerika kıtasında bu oran yüzde 60’a düşüyor. İnternet bağlantı hızının 2014’e kıyasla dramatik bir artış kaydetmemesi de raporun en ilginç yönlerinden birini oluşturuyor.

uluslararasi-telekomunikasyon-birligi-rapor-270515-2

Güney Kore internet bağlantı hızı konusunda zirvedeki yerini bırakmazken; Fransa, İrlanda, Danimarka Güney Kore’yi takip ediyor. Listenin sonundaysa Zambiya, Pakistan ve Senegal bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER