Eğlence

Üçüncü nesil Apple TV ile ilgili detaylar iOS 5.1 beta sürümünün kaynak kodlarında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın ev eğlence aygıtının üçüncü nesil versiyonuyla ilgili ilk bilgiler iOS 5.1’in yazılım geliştiricilere özel beta sürümünde ortaya çıktı. J33 kod adıyla anıldığına inanılan bu yeni modelin ticari lansmanının yakın olduğu 9to5Mac sitesi tarafından iddia ediliyor.

iOS’in yeni beta sürümü güncellenmiş Apple TV ile birlikte ne gibi yeniliklerin geleceği konusunda açıklayıcı değil. Mevcut model oldukça kompakt bir tasarımla geliyor. İçinde Apple’ın iPad ve iPhone 4’te de kullandığı 1 GHz’lik tek çekirdekli Apple A4 işlemci bulunuyor. Apple TV 720p HD video kaydı destekliyor. Güncellenmiş üründe kasanın tasarımının değişmesini pek beklemiyoruz. Ne var ki, içte önemli değişiklikler olabilir. iPad 2 ve iPhone 4S’te yer alan Apple A5 çift çekirdekli işlemcinin yer alması beklenen üçüncü nesil Apple TV’nin 1080p Full HD video oynatma desteğine sahip olacağı da tahmin ediliyor.

Belki Apple üçüncü nesil ürünle birlikte Apple TV’ye de App Store üzerinden özel uygulamaları indirme yolunu açabilir. Üstelik bundan mevcut ikinci nesil ürünler de nasiplenebilir. Aslında bu durum gerçeğe dönüşürse, üçüncü nesil cihazın ülkemiz açısından kaderi ikinci nesil cihaza benzemeyebilir.

Bildiğiniz gibi Apple TV 2G cihazı Türkiye’de resmi olarak satılmıyor. Zaten Türkiye’de iTunes Mağazası App Store dışında çalışmadığından ürünün satılmasının da pek anlamı kalmıyor. Ancak bu cihaz üzerinde App Store’un açılmasıyla birlikte iPhone veya iPad için uygulama geliştiren yerli yazılımcılar Apple TV’yi de yeni bir alan değerlendirmeye başlayabilir. Bu, Türkiye’deki müşterilerin de Apple TV satın alması için bir neden oluşturabilir.

Ancak şu ihtimâli gözden çıkarmamakta fayda var. Yeni Apple TV bir set üstü cihaz olmanın ötesine geçip iOS işletim sistemiyle çalışan ve Siri ile sesli şekilde kumanda edilebilen Apple markalı bir TV olabilir. Yine de, Apple bu durumda bile set üstü cihaz projesinin üstünü çizmemeli, Apple TV set üstü cihazı makul ve esnek bir seçenek olarak yaşamaya devam etmeli.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER