Manşetler

Ubuntu Edge akıllı telefon 32 milyon dolarlık bağış kampanyasıyla duyuruldu

Canonical Ubuntu mobil versiyonuyla çalışan ilk akıllı telefonunu görücüye çıkardı. Ubuntu Edge olarak adlandırılan akıllı telefonun piyasaya çıkışı için Indiegogo bağış gibi ilginç bir yönteme başvuruluyor. Ubuntu, hayranlardan ve mobil bilişim profesyonellerinden toplam 32 milyon dolar toplamayı hedefliyor.

ubuntu-edge-1-220713 64 x 9 x 124 mm’lik boyutlara sahip olan Ubuntu Edge kullanıcılara hem Ubuntu mobile OS hem de Android ile başlatma fırsatı tanıyacak. Ayrıca kullanıcılar telefonu bir konnektör yardımıyla PC’ye bağladıklarında Ubuntu masaüstü PC gibi çalışma fırsatı da bulacak.

ubuntu-edge-2-220713

Ubuntu Edge’in teknik özelliklerine baktığımızda, Canonical’ın deyimiyle “en hızlı çok çekirdekli işlemci”, 4 GB RAM, 128 GB dahili bellek, 4.5 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü safir kristal ekran, 8 megapiksel düşük ışıkta iyi çekim yetenekli arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, çift bant LTE, çift bant 802.11n Wi-Fi, Bluetooth4.0 ve NFC gibi dikkat çekici unsurların bulunduğunu görüyoruz.

Şirket Ubuntu Edge’in 4.5 inç ekranının neden 720p çözünürlüğe sahip olduğuna dair bilgilendirme yapmaktan da geri durmadı, 300 ppi’nin üzerindeki piksel yoğunluğunun görüntü kalitesini artırmaktan çok aşırı yük getirdiğini kaydetti. Kendilerinin renk, parlaklık ve dinamik kontrast aralığı gibi ayarlara odaklandıklarını ve sonuç olarak bu unsurlar bakımından denge yakalayan bir ekran tercihinde bulunduklarını kaydetti.

ubuntu-edge-4-220713

Canonical açtığı bağış kampanyasının ilk günü ve ilk 5 bin müşteri için 600 dolarlık bir fiyat belirledi. Bunun sonrasında fiyat 830 dolara yükselecek.

Ubuntu Edge Mayıs 2014’te piyasada olacak. Ancak şirketin kurucusu Mark Shuttleworth’un söylediğine göre bağışçılardan toplam 32 milyon dolar para toplanmadıktan sonra akıllı telefon piyasaya çıkmayacak. Shuttleworth şimdiye kadar hiçbir telefon üreticisinin bu kadar iddialı özellikleri tek bir pakete koymadığını iddia etti. Bu da telefon için neden yüksek bir fiyat belirlendiğini açıklıyor.

İlgili >> Indiegogo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER