Teknoloji

Ubuntu 11.04 sürümü Unity masaüstü ortamıyla birlikte geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nisan ayı yeni bir Ubuntu sürümünün zamanının geldiğini gösteriyor. Natty Narwhal olarak da adlandırılan Ubuntu 11.04 sürümü bu Linux versiyonunun önceki edisyonlarına göre önemli değişiklikler içeriyor.

Söz konusu değişikliklerin en açık olanı Unity masaüstü ortamının gelişi. Daha önce sadece netbook’larda yer alan bu ortam masaüstüne de taşınmış oldu. Entegre arama, görev çubuğu ve başlatma çubuğundan oluşan bir kombinasyon ve OS X gibi ekranın en üstüne taşınabilen uygulama menüsünü barındıran bu masaüstü ortamı Apple ve Microsoft’un en iyi fikirlerinin alınıp harmanlanmasıyla ve üstüne çekici bir kılıf geçirilmesiyle oluşturulmuş gibi görünüyor.

Bu yeni kullanıcı arayüzünün bazı kararlılık sorunları olduğu dile getiriliyor, ancak böyle bir durumda her zaman olduğu gibi Ubuntu Classic arayüzünü seçip Gnome’ye bağlı kalabilirsiniz. Ubuntu 11.04 güncellemesiyle birlikte Firefox 4 de varsayılan internet tarayıcısı hâline geliyor. Ayrıca Rhythmbox müzik yöneticisinin yerini daha düzgün bir arayüze ve daha fazla işleve sahip Banshee alıyor.

Ücretsiz olan Ubuntu 11.04’ün 700 MB büyüklüğündeki ISO dosyasını indirmek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

İlgili – Ubuntu

İLGİLİ HABERLER