ManşetlerUlaşım

Uber logo ve marka kimliğini tamamen yeniledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber

Uber uygulamasını güncelleyenler, “U” harfli logonun gittiğini, bunun yerine yuvarlak ve az da olsa yine U harfini andıran bir şeklin geldiğini fark etmişlerdir. Bu, yeni logo ve şirket logonun merkezinde yer alan kareyi “bit” olarak adlandırıyor. Bu, şirketin web sitesinde ve yeniden tasarlanan uygulamasının içinde yer alıyor.

Şirket bu “bit”e odaklanmak istiyor, gelecekte bunu portfolyosuna yeni ürünler eklemesini kolaylaştıracağını söylüyor. Özel taşıma servisi son zamanlarda paket yemek servisi gibi yeni hizmetlerle agresif şekilde büyüyor, bu nedenle yeni logodaki tanımlama çok da mantıksız görünmüyor.

Değişikliklerle ilgili olarak yayınlanan ve CEO Travis Kalanick’in kendisi tarafından kaleme alınan basın bülteninde, yeni markalandırmanın teknolojilerini ve hizmet verdikleri şehirleri göklere çıkardığı, ayrıca beyaz üstü siyah görünümün bölgeye göre değişen yumuşatılmış renklerle değiştirdiği belirtiliyor. Kalanic, ekibin aylarını faaliyet gösterilen ülkelerdeki kimlikleri karşılamak için mimari, tekstil, doğal manzara, sanat, moda, insanlar ve daha fazlası üzerinde araştırma yaparak geçirdiğini kaydetti.

Uber yazı tipini de değiştirdi

uber

Ayrıca Uber kelimesinin yazımı için yeni bir yazı tipi de diğer yeni unsurların arasında yer alıyor. “U” harfindeki biçimlendirilmiş bukle kaldırılmış, şimdi temel bir sans serif yazı tipi kullanılıyor. Kalanick bunun Uber’i uzaktan görmeyi sağlayacağını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER