Ulaşım

Uber Yeni Delhi’de yeniden faaliyete geçmek için sürücülerini daha yakından izleyecek

uber-logo-081214

Özel ulaşım servisi Uber’den yapılan açıklamada, servisin Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de tekrar faaliyete geçmek adına resmi makamlara başvuruda bulunduğu ve yeni dönemde sürücüleri izlemek adına ekstra önlemler alınacağı duyuruldu. Uber’i söz konusu önlemleri almaya iten durum ise bir yolcunun Uber sürücüsü tarafından tecavüze uğradığına dair iddialarının ardından servisin Yeni Delhi’deki faaliyetlerinin durdurulması olmuştu. Sürücülerin düzmece belgeler teslim etmemesi adına yerel bir güvenlik uzmanı ekibiyle çalışmaya başlayacağını açıklayan Uber, arka planda da, detayları henüz açıklanmayan, bazı izleme faaliyetleri yürütecek. Böylelikle sürücülerin sahte belgelerle çalıştığına dair iddiaları ortadan kaldırmayı amaçlayan şirket, bu süreçte mevcut sürücüleri için de tekrar doğrulama işlemi gerçekleştirecek.

Sürücülerini daha yakından izleyecek olan Uber, yolcularına da yeni güvenlik özellikleri sunacak. Bu hamle kapsamında Uber’in yaklaşık bir yıldır sunduğu ShareMyETA (Tahmini Varış Zamanımı Paylaş) özelliğinin kapsamı genişletilecek. Söz konusu özellik sayesinde Uber ile seyahat eden yolcular, sürücünün fotoğrafını ve seyahat bilgilerini bir arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Harita, sürücünün ismi ve taksinin plakası gibi bilgiler de seçilen kişiye aktarılabiliyor. Şirket aynı zamanda gelen şikayetleri yanıtlamak adına yerel bir ekip oluşturmayı planlıyor. İlk etapta sadece Hindistan’da sunulacak olan bu özelliklerin kapsama alanının ilerleyen dönemlerde büyümesi bekleniyor.

Yeni Delhi yönetiminin taksi servislerine dair kısıtlamalarını gevşetmeye başlaması da Uber gibi şirketlerin şehre dönüşünü kolaylaştıracağa benziyor. Ancak Uber’in yeniden faaliyete geçmesi için cezasının Delhi Yüksek Mahkemesi tarafından kaldırılması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER