ManşetlerUlaşım

Uber Nokia Here’ı Alman otomobil üreticilerine kaptırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber-300315

Nokia’nın harita birimi Here’ı satacağına dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından potansiyel alıcılar arasında Uber’in de adı geçmişti. Aynı dönemde BMW, Audi ve Mercedes-Benz gibi Almanya’nın büyük otomobil üreticilerinin oluşturduğu konsorsiyumun da Uber’e talip olduğu iddia edilmişti. The New York Times’ın haberine göre; Uber 3 milyar dolarlık teklifine rağmen, Nokia Here’ı Alman otomotiv devlerine kaptırdı.

Alman otomotiv devlerinin Nokia Here’ı satın alırken ekarte ettiği tek büyük şirket Uber değil. Çin merkezli teknoloji şirketleri Tencent ve Baidu’nun da Nokia Here ile ilgilendikleri, ancak daha sonrasında yarıştan çekildikleri söyleniyor.

Alman otomobil üreticileri Nokia Here’ın haritalarını uzun süredir araçlarındaki yerleşik navigasyon sistemlerinde kullanıyor. Uber ise yolcularına daha iyi hizmet edebilmek amacıyla Nokia Here’a talip olmuştu. The New York Times’ın haberinde, Nokia ve Alman şirketleri arasında nihai anlaşmaya varılamaması durumunda Uber’in tekrar devreye girebileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER