Ulaşım

Uber motosiklet servisini faaliyete geçirdi

ubermoto uber motosiklet

Uber, sunduğu ulaşım seçenekleri arasına motosiklet servisini de ekledi. Yeni servisini hayata geçirmek için Tayland’ı seçen şirket, böylelikle iki tekerlekli taşıtlarla yapılan yolculukları da teklifleri içine dahil etmiş oldu. UberMOTO adını taşıyan motosiklet servisi, Bangkok’ta pilot program çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Uber motosiklet servisiyle gelişmekte olan ülkelerin büyük şehirlerinde yaşanan ve giderek artan trafik sıkışıklığına çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Bangkok’ta bulunanlar UberMOTO’ya Uber uygulaması üzerinden ekstra bir seçenek olarak ulaşabilecek. Servisin işleyişi ise otomobil versiyonunda olduğu gibi gerçekleşecek. Otomobil şöförlerinin geçtikleri güvenlik ve sicil kontrollerinden geçmek zorunda olan motosiklet sürücülerinin yolcularına da kask sağlaması zorunlu olacak. Yolculuklarda açılış fiyatı 10 Tayland bahtı (82 kuruş) olarak belirlenirken; kilometre başına 3,5 baht (29 kuruş) ve dakika başına 0,85 baht (0,05 kuruş) ekstra ücret alınacak. Yolcular nakit veya kredi kartıyla ödeme yapabilecek.

Uber, programı Bangkok’ta başlatmasında motosikletlerin şehirde hayli yoğun biçimde kullanılmasının ve şehirdeki trafik probleminin yoğunluğunun etkili olduğunu belirtti. Uber, gelişmekte olan ülkelerde daha önce de benzer denemelerde bulunmuştu. 2015’in nisan ayında Hindistan’daki hizmetlerine faytonları da ekleyen Uber, bu çalışmasını geçtiğimiz aralık ayında sonlandırmıştı.

İLGİLİ HABERLER