Ulaşım

Uber ile yapılan yolculukların sayısı 1 milyarı geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber

Uber için 2015 oldukça iyi bir yıl oldu. Yıl içinde önemli politik zaferler kazanan şirket, hem yeni servislerini faaliyete geçirdi hem de kasasındaki nakit miktarını önemli ölçüde artırdı. Ulaşımda yeni bir dönem başlatan şirket, geçtiğimiz hafta Londra’da 1 milyarıncı yolcusunu taşıdıuber ve önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmış oldu.

Ara isimli bir uberX sürücüsü tarafından mavi renkli bir Honda Insight Hybrid ile alınan Marvin isimli kişi, Uber’in bir milyarıncı yolcusu oldu. 2.5 kilometrelik bir yolculuk gerçekleştiren Marvin’in cebinden 5 pound çıktı.

2009’da sadece iki otomobilden oluşan bir filoyla yola çıkan ulaşım servisi, altı yıllık süreçte önemli bir mesafe kaydetmeyi başardı. 2014’ün sonu itibarıyla her gün 1 milyon yolculuğun gerçekleşmesini sağlayan şirket, 2015’te bu rakamı 3 milyona çıkarırken kapsadığı ülke sayısını da 66’ya yükseltti. 2.1 milyar dolarlık kaynak arayışına çıkan şirket, piyasa değerini de 62.5 milyar dolar seviyesine yükseltmeyi amaçlıyor.

Uber, şehirlerdeki bir milyonuncu yolculuklarını kutlamak adına yolcularına konser bileti ve türevi armağanlar veriyor. Ancak şirket 1 milyarıncı yolculuk için hem yolcuyu hem sürücüyü hem de yolculuğun gerçekleştiği bölgedeki gençleri sevindirecek ödüller sunuyor.

Yolcu Marvin, önümüzdeki bir yıllık süre içinde Uber ile gerçekleştireceği yolculuklar için herhangi bir ücret ödemeyecek. Sürücü Ara ise şirketin faaliyet gösterdiği şehirler arasında bir seçim yapacak ve bu şehirde tüm masrafları şirket tarafından karşılanmış bir tatil keyfi yaşayacak. Şirket, bir milyarıncı yolculuğun başladığı bölgedeki gençlere yönelik çalışmalarda bulunan Hackney Pirates isimli yardım kuruluşuna da bağışta bulunacak.

İLGİLİ HABERLER