Teknoloji

Twitter’ın güçlenen arama motoru atılan bütün tweet’lerde arama yapmayı sağlıyor

htc-one-twitter-210314 (650 x 434)

Hız ve anında ulaşılabilir olmak Twitter’ın en önemli iki özelliği. Son dakika gelişmeleri duyurduğumuz, onlardan haberdar olmak için başvurduğumuz ilk kaynak olan Twitter’da zaman akışı o kadar hızlı ilerliyor ki, kaçırılan şey de çok fazla olabiliyor. Twitter paylaşılan ve duyurulan bütün bilgiye erişimi sağlamak amacıyla 2006 yılından bu yana servis üzerinden yayınlanan bütün tweet’ler içinde arama yapma fırsatı sundu.

Twitter bütün tweet’leri kalıcı şekilde saklıyor, ancak arama motoru sadece son birkaç gün veya haftanın tweet’leri içinden sonuçlar çıkarıyordu. Son birkaç yıldır bunun düzeltilmesi için çalışmalar yapılıyordu. Arama motoru belirli bir zaman aralığında, belli bir hesaptan, belirli bir anahtar terim veya kelime için arama yapma imkanı sunuyor.

Yeni arama motoru sayesinde 2008 yılından kalan bir tweet’i bulabilir veya bir kişinin birkaç yıl önce sizden bahsettiği bir tweet’e ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Gezi Parkı Olayları, Dünya Kupası 2014 vb. önemli bir olaylar sırasında atılmış olan bütün tweet’lere geri dönüp onları okumanız da yenilenen arama motoru algoritmasıyla mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER