Teknoloji

Twitter’dan sızdırılan fotoğraf Apple’ın Nuance ses teknolojisi üzerinde çalıştığını gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’a @ChronicWire rumuzlu bir kullanıcı tarafından yüklenen yukarıdaki fotoğraflar iOS’in en son sürümünde yer alan Nuance ayarlarını gösteriyor. Bu, önümüzdeki sonbaharda çıkması beklenen iOS 5’te ses tanıma özelliğinin olacağını doğrular nitelikte. Bu özellik sayesinde örneğin, kullanıcılar bir yandan otomobil kullanırken bir yandan da konuşarak yazılı mesaj yazabilecek.

Nuance – Apple ortaklığıyla ilgili söylentiler WWDC’den önce de ortalıkta dolaşıyordu, ancak nedense geçen pazartesi günkü toplantıda bununla ilgili birşey söylenmedi. Apple ve Nuance’ın uzun süredir anlaşma masasında olduğu, ancak bunun WWDC’ye yetişmediği görüldü.

Ses tanıma teknolojisi aslında yıllardır kullanılıyor, ancak bu teknolojinin karşısına geçen yıllar boyunca sürekli problemler çıktı. Ses tanıma yazılımını kullananlar, söylediklerinden farklı sonuçların ekrana döküldüğü veya gerçekleştirildiği sonuçları deneyimlemek zorunda kaldılar. Apple’ın bu teknolojiyi iOS’e nasıl entegre ettiğini ve ne kadar başarılı olacağını umarız iOS 5 çıktığında görmüş olacağız.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER