Teknoloji

Twitter’a Suudi prensten 300 milyon dolarlık yatırım

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Suudi yatırımcı Prens El-Velid bin Talal’dan 300 milyon dolar yatırım almayı başardı. Portföyünde Apple’ın da aralarında bulunduğu çeşitli teknoloji şirketlerinin hisselerini barındıran Suudi prensin yaptığı yatırım Twitter’a biçilen 8 milyar dolarlık değer üzerinden gerçekleştirildi ve şirketin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu kapsamlı tasarım değişikliğinin üstüne geldi.

Twitter’a yapılan tasarım değişikliğiyle birlikte site daha belirgin şekilde sınırları çizilmiş şekilde farklı bölümlere ayrılmış, ayrıca reklamlar için de daha fazla yer açılmıştı. Bu arada Twitter marka sayfaları seçeneğiyle birlikte Facebook’un ticari alanda elde ettiği rolden çalmaya da çalışacağını belli etmişti. Şirket geçen ay da Whisper Systems adı verilen bir mobil güvenlik ve şifreleme şirketi satın almış, gizlilik ayarları konusunda daha fazla önem vereceğini ve kendisini daha güvenli bir mesajlaşma servisi olarak konumlandıracağını belli etmişti.

El-Velid’in bilinen şirketlerde hatırı sayılır hisse payları bulunuyor. Citigroup’un en büyük bireysel yatırımcısı olan kraliyet ailesi mensubunun ayrıca News Corp, Apple ve General Motors gibi şirketlerde de payları bulunuyor. Twitter yatırımı doğrulasa da anlaşmayla ilgili detay vermedi.

İlgili – BusinessWeek

İLGİLİ HABERLER