Manşetler

Twitter zaman akışı ilginizi çekebilecek tweetleri ön plana çıkaracak

twitter karakter sınırı

twitter zaman akisi

Yıllarca devam eden tartışma ve aylar boyunca devam eden kullanıcı testlerinin ardından Twitter zaman akışı, yenilenmiş versiyonuyla mikro blog servisi üyelerinin karşısına çıktı. Yenilenmiş zaman akışında tweetlerin sıralamasında kalite de tweetin atıldığı zaman kadar ön planda olacak.

Twitter’ın “Sen buralarda yokken” özelliğini destekleyen algoritmalar üzerine kurulu olan yeni zaman akışında kullanıcılara popüler tweetler ile birlikte sıklıkla etkileşime girilen kişilere ait paylaşımlar önce gösterilecek. Twitter belli bir aradan sonra açıldığında zaman akışının tepesinde popüler tweetler gösterilecek. Diğer tweetler ise alışılageldiği üzere ters kronolojik düzende sıralanacak.

Tartışma yaratması muhtemel olan yeni zaman akışı, bir süreliğine varsayılan seçenek olmayacak. “Bana En İyi Tweetleri Önce Göster” adını taşıyan özelliği aktive etmek için Twitter’ın Ayarlar bölümüne gitmek gerekiyor. Ancak önümüzdeki haftalarla birlikte Twitter, yeni zaman akışını tüm kullanıcılar için aktif hâle getirecek. Mikro blog servisi, bu konuda gerekli bilgilendirmeyi zaman akışına bildirim göndererek gerçekleştirecek. Yeni zaman akışından hoşlanmayanlar, Ayarlar menüsü üzerinden eski görünüme dönebilecek. Yenilenen zaman akışı öncelikli olarak Twitter’ın web, iOS ve Android uygulamalarında görülecek. (TweetDeck ve Twitter Mac uygulamasında şu an için değişim beklenmiyor.)

Yeni algoritmaya göre düzenlenen zaman akışını test edenlerin karmaşık hislere sahip olduğu söyleniyor. Kimi kullanıcılar, son gelişmelerden daha çabuk haberdar olmalarını sağladığı gerekçesiyle yeni zaman akışını beğenirken, kimi kullanıcılar ise yenilenen zaman akışının konuşmaları böldüğünü dile getirdi. Mikro blog servisinin üyelerinin büyük bir kısmı tercihlerinin kronolojik zaman akışları olduğunu söylese de, kullanıcı anketlerinde dereceli zaman akışını savunanların baskın olduğu görülüyor. Hangi tarafın haklı olduğu ise önümüzdeki dönemde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER