Manşetler

Twitter zaman akışı herkese en iyi tweetleri ilk olarak gösteriyor

twitter karakter sınırı

twitter zaman akışı

Twitter bir süredir en çok ilgi göreceğini düşündüğü tweetleri ön plana çıkaran yeni bir zaman akışı algoritması deniyordu ve isteyen kullanıcılar bu zaman akışını seçebiliyordu. Twitter zaman akışı düzenini bu haftadan itibaren herkes için varsayılan hâle getirdi. The Next Web’in haberine göre Twitter 15 Mart günü zaman akışı yardım sayfasını güncelleyerek, yeni zaman akışının nasıl çalıştığını ve kullanıcıların bu özelliği nasıl kapatabileceğini detaylandırdı.

Twitter zaman akışı için yeni algoritamasını geçtiğimiz ayın başlarında duyurmuştu. Her ne kadar birden çok yüksek profilli kullanıcı sosyal medya platformunu bu algoritmanın çıkışından önce terketme tehdidinde bulunmuş olsa da, kıyamet günü senaryosu gerçekleşmedi. Her ne kadar yeni zaman akışı varsayılan olarak kullanıma sunulsa da, bunu kullanmak hâlâ isteğe bağlı durumda.

Twitter zaman akışı kullanımı yine de isteğe bağlı

Eğer Twitter’ın sunduğu yeni zaman akışını kullanmak istemiyorsanız, Ayarlar sayfasına giderek “En iyi Tweetleri ilk olarak göster” ayarının seçimini kapatmanız yeterli oluyor.

Instagram da bu hafta içinde benzer bir hamleyi duyurmuştu. Fotoğraf paylaşım tabanlı sosyal ağ da paylaşımları zaman yerine ilgi alanına göre sıralayacak yeni bir akışı deniyor. Bu akış beta sürecinden çıktığında ise kullanıcıların bunu kullanmama gibi bir şansının olmayacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER