Manşetler

Twitter yumurta hesapların sesini tamamen kısmaya izin veriyor

apple twitter

twitter Twitter taciz ve kötü muameleyle mücadele konusunda yetersiz kaldığı gerekçesiyle uzun süredir eleştiriliyor. Mikro blog servisi bu eleştirileri kırmak için artık neredeyse düzenli biçimde yeni adımlar atıyor. Şirketin duyurduğu son araçlar, bugüne kadar kullanıcılara sunulan en kapsamlı imkanlar olma niteliğini taşıyor. Twitter yumurta hesaplar olarak da anılan trol hesapları tamamen sessize almayı mümkün kılıyor.

Twitter tacizle mücadele konusunda dişlileri sıkmaya bir süre önce başlamıştı. Rahatsız edici ve taciz içeren tweetleri raporlama güncellemesi, rahatsızlık verici yeni hesapların açılmasının önlenmesi, arama sonuçlarının daha güvenli hâle getirilmesi, rahatsızlık veren tweetlerin yok edilebilmesi, engellenen veya sessize alınan kişilerin sohbet bildirimlerinin azaltılması atılan adımlar arasında yer alıyordu.

Twitter’ın sunduğu son araçlar ise kullanıcılara deneyimlerini kontrol etmeleri için daha fazla güç veriyor. Buna ek olarak, kullanıcılar aldıkları aksiyonlar konusunda Twitter ile daha rahat biçimde iletişime geçme imkanına kavuşuyor.

Twitter rahatsız edici hesapları haklarında bir şikayet olmasa bile tespit etmeye çalışıyor. Tespitin gerçekleştirilmesinin ardından ilgili hesaplara sadece takipçilerin görebilmesi gibi çeşitli sınırlamalar getiriliyor. Örneğin bir kullanıcı, kendisini takip etmeyen bir kişiye defalarca taciz içeren tweetler gönderdiyse bu önlem uygulamaya alınabilecek. Twitter, söz konusu önlemi kısa bir süre önce gerçek anlamda da uygulamıştı.

Twitter yumurta hesapları görmemeyi mümkün kılıyor

Twitter bildirimlere yönelik yeni filtreleme seçenekleriyle “yumurta hesap” olarak da bilinen profil fotoğrafı, doğrulanmış bir e-posta adresi ya da telefon numarası olmayan hesaplardan gelen bildirimler için daha fazla kontrol imkanı sunuyor.

twitter yumurta Kullanıcılar diledikleri takdirde yumurta hesapları tamamen sessize alabilecek. Bunun trol saldırılarından bıkanlar için rahatlatıcı bir önlem olabileceği söylenebilir.

twitter-sessize-alma-010317Twitter geçtiğimiz kasım ayında sunduğu sessize alma özelliğini de geliştirdi. Artık kullanıcılar diledikleri takdirde belli anahtar kelimeleri, ifadeleri ve sohbetleri belirledikleri bir süre için akışlarından çıkarabiliyor. Sürenin dolmasının ardından sessize alınan unsurlar yeniden akışta görülebiliyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde sessize alma işlemini süresiz olarak gerçekleştirebiliyor. Sessize alma özelliğini geliştiren yeni araçlar da önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla buluşacak.

Bunlara ek olarak, Twitter kullanıcıların şikayet ettiği tweetler veya hesaplarla ilgili süreçler konusunda da daha fazla bilgi paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER