Manşetler

Twitter yıldızı kalp ile, favorileri beğenilerle değiştirdi

twitter-kalp-yildiz-041115

Twitter en sonunda beklenen değişikliği gerçekleştirdiği ve tweetleri favorilere eklemek için kullanılan yıldız ikonunun yerine kalp ikonu geldi. Kalp ikonunun gelişiyle birlikte favorilere ekleme fiili de değişikliğe uğradı. Bundan böyle kalp ikonuna dokunduğunuzda favorilere eklemek yerine beğenmiş olacaksınız. Twitter bu değişikliğin hem Twitter hem de Vine’da geçerli olacağını açıkladı.

Sosyal ağ ikonografi ve adlandırmadaki değişikliğin nedenini yeni kullanıcılar için daha az kafa karıştırıcı olan bir sistem getirmek olarak açıkladı. Twitter’a göre insanlar birçok şeyi beğenebilir, ancak beğendikleri her şey favorileri olmayabilir. Kalbin seçilmesindeki nedeni ise bu işaretin farklı dillerde ve kültürlerde aynı anlama gelen bir işaret olması. Halbuki yıldız farklı kişilere farklı anlamlar ifade edebilir.

Twitter geçtiğimiz haziran ayından beri farklı butonlar ve terimler test ediyordu ve kalbin en popülerleri olduğunu kaydetti. Bu arada Twitter’ın sahibi olduğu Periscope’ta da bir süredir kalplerin kullanıldığını ve kullanıcıların da bu simgeyi benimsediğini kaydetti.

https://twitter.com/twitter/status/661558661131558915?ref_src=twsrc%5Etfw

Beğenmek anlamına gelen kalp simgesi Twitter.com, Twitter iOS, Android ve Windows 10 uygulamaları, Tweetdeck ve web’deki yerleştirilmiş tweet’lerde gösterilmeye başlandı. Vine’ın Android uygulaması ve web sitesinde de kalplerin gösterimi başladı. Vine iOS uygulaması ve Twitter OS X uygulaması ise çok yakında güncellenecek ve kalpler buralara da gelecek.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER