Teknoloji

Twitter Windows Phone uygulamasına Cortana entegrasyonu ve Internet Explorer’dan daha kolay paylaşım

twitter-windows-phone-guncelleme-200115

Twitter’ın resmi Windows Phone uygulaması güncellendi. Güncellemenin en önemli yeniliği Cortana entegrasyonu sayesinde sesle tweet atma imkanı oldu. Ne var ki, Cortana henüz Türkçe desteğine sahip olmadığı için bu yenilik çok fazla işe yaramıyor. Bunun dışında telefonda gezilen web sayfalarının sosyal ağda paylaşımını kolaylaştıracak adımlar atıldı.

Windows Phone’un resmi Twitter uygulaması özellikleri alma bakımından iOS ve Android’deki muadillerinden yavaş kalıyor. Üçüncü taraf uygulamalar da bu konuda yetersiz kalıyor, çünkü Twitter erişimi için gerekli olan bağlantı jetonlarının temininde Twitter oldukça eli sıkı davranıyor, bu da popüler üçüncü taraf Windows Phone istemcilerinin kısa sürede kapasiteyi aşmalarına neden oluyor.

Twitter’ın kendi Windows Phone uygulaması bu kısıtlamadan muaf, ancak şimdiye kadar özellik ve işlevler bakımından Twitter oldukça kısıtlı bir alanda hareket etmeyi tercih etti.

Yeni versiyonla birlikte Internet Explorer’da açılmış olan sayfaları doğrudan Twitter uygulaması üzerinden paylaşabilirsiniz. Buna ek olarak fotoğraf paylaşımında da iyileştirmeler yapıldı, artık birden fazla fotoğraf tek bir tweet üzerinden paylaşılabiliyor. Ayrıca başkalarının gönderdiği, medya içeren tweet’ler de zaman akışı içinde gösteriliyor.

Twitter Windows Phone uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak Microsoft, Windows Phone 8.1’in daha eski sürümlerini kullananların yükleme sırasında sorunlar yaşayabileceği konusunda uyarıyor. Bu nedenle Twitter Windows Phone uygulamasını yüklemeden önce Windows Phone sürümünü en güncel hâle getirmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER