Teknoloji

Twitter Wimbledon Tenis Turnuvası için özel emojiler hazırladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

wimbledon-twitter-260615

Twitter, önemli olaylar ve etkinlikler için özel emojiler hazırlamayı sevmişe benziyor. Özel emoji hazırlama işine 2014 Dünya Kupası ve NBA Finalleri gibi önemli spor olaylarıyla başlayan mikro blog servisi; daha sonrasında Yıldız Savaşları, Taylor Swift’in yeni klibi ve Ramazan ayına özel emojiler de tasarlamıştı. Twitter şimdi de dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon için hazırladığı emojileri görücüye çıkardı.

Twitter’ın “hashflag” adını verdiği özel emojiler belli terimlerin etiket formatında yazılması durumunda ortaya çıkıyor. Örneğin, Yıldız Savaşları için hazırlanan Stormtrooper emojisinin ortaya çıkması için tweete #Stormtrooper etiketini eklemek gerekiyordu. Şirket, Wimbledon Tenis Turnuvası içinse dört farklı emoji hazırladı.

#Wimbledon etiketi kullanıldığı zaman tweete bir tenis raketi ekleniyor. #TheQueue etiketi Wimbledon’ın meşhur kuyruklarını temsil eden bir sembolü tweete yerleştirirken, Henman Tepesi de #TheHill etiketiyle ortaya çıkıyor. #TheWorld etiketiyse Dünya resimli tweetler gönderme imkanını sağlıyor. Twitter’ın Wimbledon için hazırladığı emojileri turnuvanın kadınlar ayağının seribaşı olan Amerikan tenisçi Serena Williams tanıttı.

Wimbledon 2015, sosyal medyanın oldukça etkin kullanılacağı bir turnuva olacak gibi gözüküyor. Organizatörler Periscope ve Meerkat üzerinden de özel röportajlar ve perde arkası görüntüler yayınlamayı planlıyor. Selfie çubuklarının kullanımına izin verilmemesi ise Wimbledon organizatörlerinin yeni fenomenlere kendilerini tamamen teslim etmediklerini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER