Manşetler

Twitter Vine’ın fişini çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter vineTwitter Vine macerasına bundan dört yıl önce başlamıştı. Mikro blog servisi bugün yaptığı açıklamayla Vine’ın sonunun geldiğini duyurdu. Şirket, uygulamanın fişini önümüzdeki aylarda yavaş yavaş çekecek. The Verge sitesinde yer alan habere göre, mikro blog servisinin bugün açıkladığı yüzde 9’luk iş gücü kesintisi Vine’ı da vurdu. Şirket kaç Vine çalışanlarıyla yolların ayrılacağı veya çalışanlara yeni işler önerilip önerilmeyeceği konusunda bilgi vermedi.

Twitter Vine paylaşımlarına en azından şimdilik dokunmayacak. Yapılan açıklamada kullanıcıların Vine’larına değer verdiğinin altını çizen şirket, buna uygun olarak davranılacağını belirtti. Kullanıcıların Vine’larına erişebileceğini ve diledikleri takdirde indirebileceklerini belirten şirket, Vine’ın internet sitesinin varlığını sürdüreceğini açıkladı.

Twitter Vine yolculuğuna 2012’nin sonlarında başlamıştı

Mikro blog servisi Vine’ı 2012’nin sonlarında satın almış, servisin mobil uygulamasını ise 2013’ün ocak ayında hayata geçirmişti. Sürekli döngü halinde gösterilen 6 saniyelik klipler barındıran Vine; spor içerikli paylaşımlar ve komik kısa videoların merkezi haline gelmişti. Kendi fenomenlerini doğuran Vine, kendisine özgü bir kitle oluştursa da Instagram gibi “ana akım” mecraya dönüşmeyi başaramamıştı.

İLGİLİ HABERLER