Teknoloji

Twitter’da videoları otomatik oynatma konusunda fikir ayrılıkları yaşanıyor

avrupa birliği twitter elonjet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-yeni-kus-logo-060612

Adweek’te yer alan bir haber, Twitter’da zaman akışındaki videoları otomatik olarak oynatıp oynatmama konusunda farklı fikirlerin bulunduğunu ortaya koyuyor. Twitter’ın önemli rakiplerinden Facebook, bu yıl içinde videolara otomatik oynatma özelliğini getirmiş ve bazı kullanıcıların tepkisine rağmen bu hamle şirketin reklam gelirlerinin ciddi biçimde artmasını sağlamıştı. Instagram da videolar için otomatik oynatma özelliğinin sunan platformlar arasında yer alıyor. Twitter’ın konuya temkinli yaklaşmasında mevcut kullanıcı deneyimini sekteye uğratmama isteğinin önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Adweek’e konuşan bir kaynak, halihazırda Twitter’da konuya dair farklı fikirlerin çarpıştığını ve ortada ciddi bir mücadelenin olduğunu dile getirdi. Twitter otomatik oynatma konusunda temkinli hareket etse de, video kullanımını yoğun biçimde gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz haziran ayında SnapyTV’yi satın alan şirket, yayıncılara televizyonda gösterimden hemen sonra programlarından belli bölümleri Twitter üzerinde paylaşma imkanını vermişti. Aralarında ESPN’in de bulunduğu pek çok yayın kuruluşuyla anlaşma yapan mikro blog servisi, bir yılı aşkın bir süredir tweet’lerin içine yerleştirilmiş video kliplere ev sahipliği yapıyor. Şirket Amplify servisiyle bu videolara reklam yerleştirerek bu videolar üzerinden gelir elde ediyor.

Otomatik oynatma ile Amplify dahilinde gösterilen videoların daha dikkat çekici hâle gelmesi muhtemel olsa da, bu hamlenin uzun süreli Twitter kullanıcılarını mutsuz etme riski de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER