Manşetler

Twitter Türkiye’deki kullanıcılarının gizlilik haklarını korumaya kararlı

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’a Türkiye sınırları içinden doğrudan erişim sağlanamıyor. Kaynaklardan gelen haberlere göre Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, yolsuzlukla ilgili iddiaları ve ses kayıtlarının bağlantılarını yayınlayan hesaplara dair hareketlerin IP bilgilerini ve Twitter’ın Türkiye’de temsilcilik açarak buradaki hukuk mekanizmasını tanımasını talep ediyor. Bunlar üzerinde uzlaşma sağlanmadığı takdirde Twitter’ın Türkiye’de tekrar erişime açılması zor gibi görünüyor.

twitter-logo-230513

Twitter cephesinden gelen son açıklama geri adım atılmayacağını gösteriyor. Twitter’ın resmi hesaplarından olan @policy üzerinden hem İngilizce hem de Türkçe olarak atılan tweet’te kullanıcı verilerinin kesinlikle paylaşılmayacağı belirtildi:

“Twitter Türkiye’deki kullanıcılarımızın gizlilik haklarını savunmaya devam etmekte kararlı. Güveninizi sarsmayacağız.”

Bu açıklama aslında Twitter’ın söz konusu hesaplarla ilgili detayları da paylaşmayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla Türkiye’deki kullanıcıların Twitter’a doğrudan erişimi şu an için açılmayacak gibi görünüyor.

Twitter’a geçtiğimiz perşembe gecesi geç saatlerde erişim engelleme uygulamaya başlanmış, ilk etapta DNS bazlı engelleme yapılmıştı. Ancak kullanıcıların Google ve OpenDNS’in DNS adreslerini kullanarak yasağın etrafından kolaylıkla dolaşmasının sonucunda aşması daha zor olan IP tabanlı engellemeye gidilmişti. IP tabanlı engellemenin aşılması için de VPN servisleri kullanılıyor. Hem iOS hem de Android uygulama mağazalarının Türkiye şubelerinde VPN uygulamaları en çok indirilen uygulamalar listelerinin başında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER