Teknoloji

Twitter taciz içeren tweet’leri otomatik olarak tespit eden ve kısıtlayan özelliği test ediyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-iphone-logo-230315

Tehdit, kötü muamele ve tacize karşı savaş açan Twitter, bu mücadelesinde yeni bir araçtan faydalanmaya hazırlanıyor. ”Yasaklı davranış” tanımının kapsamını genişletmeye hazırlanan mikro blog servisi, taciz içeren tweet’leri hesabın yaşı gibi çeşitli kriterlere dayanarak tespit eden yeni bir özelliği test ediyor.

Şiddet tehditlerini önlemeye yönelik politikasını güncelleyen Twitter, artık başkalarına yönelik şiddet tehdidinde bulunan tweet’lerle birlikte başkalarına yönelik şiddeti teşvik eden tweet?leri de kara listeye alacak. Twitter Ürün Yönetim Direktörü Shreyas Doshi, eski politikalarının dar kapsamları nedeniyle hareket alanlarını daralttığını ve artık Twitter’da kötü muameleyi ortadan kaldırmak için ellerinde daha fazla imkanın bulunduğunu belirtti.

Mikro blog servisinin ihlâllerle mücadele için yeni araçlar sunduklarını belirten Doshi, bundan böyle Twitter ekibinin saldırgan paylaşımlarda bulunan hesapları belli bir süreliğine kapatabileceklerini dile getirdi. Twitter daha önce de saldırgan paylaşım yapan kullanıcılardan söz konusu tweet?lerini silmelerini veya bir telefon numarasıyla hesaplarını doğrulamalarını istemişti. Doshi yeni seçeneğin kendileri için pek çok alanda bir koz olacağını ifade ederken, özellikle Twitter üzerinden gerçekleştirilen ”toplu linç” hareketlerini engellemek için hesap kapatma seçeneğinden faydalanabileceklerinin altını çizdi.

Twitter taciz içeren tweet’leri tespit edecek ve bu tweet’lerin platformdaki erişim alanını kısıtlayan özelliğin testlerini sürdürüyor. Bu araç söz konusu tweet’lerin atıldığı hesabın yaşından veya tweet’teki ifadelerin daha önce Twitter ekibi tarafından ”saldırgan” olarak nitelenip nitelenmediğinden hareketle kısıtlama işlemini gerçekleştiriyor.

Söz konusu kısıtlamanın kapsamı konusunda Twitter somut bilgi vermese de, Doshi aracın özellikle aranan içeriklerin görüntülenmesini engellemeyeceğini vurguluyor. Bu da kullanıcının bahsedenler sekmesinde görülmeyen saldırgan bir tweet’in sahibinin profilinde görüntülenebileceği anlamına geliyor. Doshi bu özelliğin ”tartışmalı” veya ”popüler olmayan” tweet’leri arka plana atmakta kullanılmayacağının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER