Manşetler

Twitter Stickers ile fotoğraflara neşe katmayı amaçlıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513Mikro blog servisi Twitter, “#Stickers” adını verdiği yeni fotoğraf düzenleme aracını tanıttı. Stickers ile Twitter kullanıcıları yüzlerce emoji ve aksesuar arasından seçtiklerini fotoğraflarına ekleyebilecek.

Twitter Stickers ile kullanıcılarının pek de yüksek olmayan fotoğraf paylaşma iştahını yükseltmeyi amaçlıyor. Mikro blog servisinde önemli bir olay ve gelişmeye paralel olarak çok sayıda fotoğraf paylaşılsa da, eğlenceli anların duyurulması konusunda genelde Facebook ve Instagram tercih ediliyor. Twitter fotoğrafları daha eğlenceli hâle getirecek yeni özelliğiyle bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

twitter stickersStickers ile Twitter kullanıcıları paylaşımlarını keyiflendirmenin yanı sıra nasıl hissettiklerini veya ne yaptıklarını paylaşabilecek. Özellik, mikro blog servisinin üyelerine belli konulara olan desteklerini de gösterme fırsatını sağlayacak. Kullanıcılar fotoğraflara birden fazla emoji ve aksesuar yerleştirebilecek. Buna ek olarak, fotoğraflardaki emoji ve aksesuarların yeri ve duruşu da değiştirilebiliyor.

twitter stickersTwitter Stickers özelliğinin en dikkat çekici yönü ise fotoğraflara eklenen emoji ve aksesuarların birer hashtag (etiket) gibi işlemesi. Tweetlerde bulunan bir emoji veya aksesuarın üzerine dokunulduğunda kullanıcılar aynı unsurun başka kullanımlarını gösteren bir zaman tüneline yönlendirilecek.

Twitter Stickers önümüzdeki haftalarda iOS ve Android’e geliyor

Stickers özelliği önümüzdeki haftalarda Twitter’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden kullanıma sunulacak. Twitter.com üzerinden de emoji ve aksesuarlara tıklamak ve göz atmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER