Teknoloji

Twitter sıralanmış sohbetleri mobil cihazlara taşıyor

twitter karakter sınırı

twitter siralanmis sohbetTwitter, tweetlere verilen yanıtları artık yeni bir görünüm çerçevesinde sıralayacak. Tweetlere verilen yanıtların sıralanması için artık farklı parametrelerden faydalanılacak. Öncelikli olarak kullanıcıların takip ettiği kişilerin verdiği yanıtlar öne çıkarılacak. Buna ek olarak, asıl tweet sahibinin karşılık verdiği yanıtlar da üstte gösterilecek. Bu kişiselleştirilmiş sıralama, her Twitter kullanıcısının varsayılan olarak farklı bir yanıt kümesi göreceği anlamına geliyor. Kullanıcılar tweeti genişlettiklerinde verilen tüm yanıtları görmeye devam edebilecek.

Twitter sıralanmış sohbet özelliğini web’de geçtiğimiz yıl sunmuştu

“Sıralanmış sohbet” olarak anılan bu özellik, Twitter’ın web sitesine 2015’in haziran ayında eklenmişti. Dolayısıyla özelliğin mobil cihazlara gelişinin biraz zaman aldığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Yanıtların gösterimine yönelik bu yeni yaklaşım çerçevesinde tweetlere verilen popüler yanıtlar daha üst sıralarda gösterilecek. Yeni tasarımla bir tweete verilen yanıtların sayısı da görülebilecek. Böylelikle hangi tweetlerin bir tartışmayı tetiklediği daha kolay anlaşılabilecek.

İLGİLİ HABERLER