Eğlence

Twitter’dan tweet içindeki sesleri çalmak için özel yöntem

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-logo-230513

Twitter tweet’lerin içindeki sesleri yürütmek için yeni bir kart geliştirirken, bir dönem satın almayı düşündüğü Soundcloud, mikro blog servisinin projedeki ilk ortaklarından biri oldu. Yapılan açıklamada Soundcloud’un tüm ses kataloguyla Twitter’ın ses kartlarını destekleyeceği belirtildi. Söz konusu ses kartına özgü olan bir özellik sayesinde kullanıcılar Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında çalan şarkıyı dinlerken diğer tweet’leri okumaya devam edebilecek.

Twitter’ın bu projedeki mevcut ortaklarından bir diğeri ise iTunes. Ünlü müzik gruplarından Foo Fighters, yeni şarkısını Twitter üzerinden iTunes entegrasyonunu kullanarak görücüye çıkardı.

twitter-ses-kartlari-171014

Twitter’da kullanıcılar bir süredir tweet’lere ses yerleştirebiliyor olsa da, şirket yeni kartların daha gelişmiş olduğunun altını çiziyor. Kullanıcılar tek bir dokunuşla şarkıyı çalmaya başlayabiliyor. Tam ekranda çalındıklarında ise albümün kapağını da ekranda görmek mümkün oluyor. Bu yöntem Twitter’ın yazı ağırlıklı ekranına yeni medya içerikleri getirmek için mantıklı bir yol olarak tanımlanırken, bu özelliğin ne kadar kullanılacağı merak ediliyor. Zira Twitter’ın mobil uygulamalarında başlatılan oturumlar genellikle bir şarkıdan kısa sürüyor. Yine de, özellikle kendi tanıtımını yapmak isteyen müzisyenler için Twitter’ın ses kartları etkili bir yöntem olacaktır.

İLGİLİ HABERLER