Teknoloji

Twitter reyting ölçümü için Nielsen ile geliştirdiği sistemi kullanıma sunuyor

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter televizyon programlarında reyting ölçümüne yardımcı olmak için Nielsen ile birlikte geliştirdiği ”Nielsen TV Rating Twitter” isimli sistemi bugün itibarıyla ABD’de kullanıma sunuyor. 2012 yılında duyurusu yapılan sistemle birlikte belirli programlardan bahseden tweet sayıları ve bu tweet’lerin ulaştığı hesap sayıları değerlendirmeye alınacak.

twitter-logo-230513

Bu istatistiklerden ikincisi reklamverenler, Nielsen ve Twitter için ayrı bir önem taşıyor. The New York Times bir televizyon programı hakkında atılan tweet’lerin ”buz dağının görünen kısmı” olduğuna dikkat çekerken, 2012’nin sonunda Nielsen tarafından satın alınan SocialGuide’ın CEO’su Andrew Somosi’nin ”buz dağının tamamını bu tweet’leri gören insanlar oluşturuyor” sözlerinin altını çizdi. Geçtiğimiz hafta ekranlara veda eden Breaking Bad’in finalini örnek olarak gösteren gazete, dizi hakkında atılan tweet sayısının 1.2 milyon olduğunu, ancak söz konusu tweet’lerin 9.3 milyon Twitter hesabına eriştiğini belirtti.

The New York Times’a konuşan Social Guide’ın ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Sean Casey, şirketinin bir TV programı hakkında atılan tweet’leri kaydetmek için çeşitli tekniklere sahip olduğunu ve bu sonuçların dikkatli bir biçimde filtrelendiğini dile getirdi. Casey’nin bu sözleri tweet’lerde kelimelerin kullanımının program adı veya olağan anlam çerçevesinde olup olmadığının da değerlendirileceği anlamına geliyor. Casey gelecekte bu filtreleme sisteminin daha fazla gelişeceğini ve ünlülerin programları hakkında attıkları tweet’ler ile izleyicilerden gelen tweet’lerin de ayrılabileceğini sözlerine ekledi.

Twitter ve Nielsen’den hangi TV ağı ve reklamverenlerin bu yeni reyting sistemine kayıt olduğuna dair bir açıklama gelmezken, mikro blog servisinin halka arza hazırlandığı bu dönemde TV’ye yönelik faaliyetlere ağırlık vermesi bekleniyor. The New York Times şirketin halka arz başvuru belgesinde ”televizyon” kelimesinin 42 kez geçmesini bu durumun bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

İlgili >> Twitter Blog, The New York Times

İLGİLİ HABERLER