Teknoloji

Twitter reklamlarını diğer web sitelerine ve üçüncü taraf uygulamalarına taşıyor

avrupa birliği twitter elonjet

twitter-yeni-kus-logo-060612

Yakında Twitter’ın reklamlı tweet’lerini Twitter.com dışındaki web sitelerinde ve üçüncü taraf uygulamalarda görmek mümkün olabilir. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Twitter geçtiğimiz hafta boyunca reklamverenlere reklamları diğer web sitelerinde ve üçüncü taraf uygulamalarda gösterecek yeni bir reklam modelini anlattı.

Mikro blog servisinin bu planının gerçeğe dönüşmesi durumunda Flipboard gibi uygulamalarda da reklamlı tweet’ler görmek mümkün olacak. Diğer platformlarla gelir paylaşımı üstüne kurulu bir işbirliğine gitmeyi planlayan şirket, böylelikle insanların Twitter’dan daha fazla zaman geçirdikleri platformlara da ulaşmayı amaçlıyor.

Bir süredir para kazanmak için farklı yollar deneyen Twitter, Facebook’un video reklamlarına benzer şekilde, kullanıcı akışlarına 6 saniyelik videolar yerleştirme fikrini de değerlendiriyor. İnsanların akışlarındaki bir yeri firmalara satma fikriyse pek çok Twitter kullanıcısının tepkisini çekmiş durumda. Mikro blog servisinin yeni reklam planlarının ne zaman hayata geçeceği ve nasıl bir format çerçevesinde sunulacağıysa henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER