Teknoloji

Twitter reklam servisini kullanan hesap sayısını genişletiyor

Twitter’ın kendine ait reklam platformu geçtiğimiz yılın aralık ayında faaliyete geçmişti. Açılışta 100’den fazla tanınmış hesaba mikro bloglama servisi üzerinden reklam niteliğinde tweet atma fırsatı verilmişti. Twitter, izin verilen hesap sayısını yaklaşık 100 kat artırarak 10 bine çıkardı. Hangi hesapların bu reklam servisini kullanabileceği rastgele seçilmedi, aslında bu geniş çaplı açılım American Express ile yapılan bir sponsorluk anlaşmasını da beraberinde getiriyor.

Reklam yapması için seçilen hesapların ödemelerde American Express’i kullanması veya ödemeler için onu kabul etmesi gerekiyor. Yeni reklamverenlere kampanyalarını başlatabilmeleri için 100 dolarlık reklam kredisi de verilecek. Twitter’ın reklam platformunun başarılı bir alan olup olmadığını anlamak için şirketin rakamları açıklamasını beklemek gerekiyor. Ancak sosyal ağ servisinin reklamlarla normal kullanıcı tweet’lerinin dengesini iyi ayarlaması gerekiyor. Eğer reklam niteliğinde tweet’lerde ölçü kaçarsa reklamverene karşı bir tepkinin oluşması da muhtemel.

Twitter, markalara yönelik sunduğu servisleri genişletiyor. Yeni tasarımla birlikte markalara özel sayfalar da sunulmaya başlandı. Böylelikle marka sayfalarının normal kullanıcı sayfalarından farklılaşması hedefleniyor. Türkiye’de de Turkcell’in Twitter sayfasını bir marka sayfası olarak örneklendirebiliriz. Reklam servisinin genişletilmesi de Twitter’ı bir tanıtım platformu olarak kullanan marka ve şirketlerin daha fazla kullanıcıyla etkileşime geçmesine yardımcı olabilri.

İlgili – Twitter Reklam Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER