Manşetler

Twitter profilinize doğum tarihinizi ekleyebilirsiniz

twitter-kevin-hart-dogum-gunu-070715

Twitter doğum gününüzün ne zaman olduğunu bilmek istiyor, böylelikle size zamanı geldiğinde kutlama balonları gösterebilecek, ayrıca bir de gösterdiği reklamların sizin daha fazla ilginizi çekmesini sağlamakta önemli bir araç elde edecek.

Sosyal ağ Ayarlar bölümü içinden kullanıcıların doğum günü tarihlerini de eklemelerine izin vermeye başladı. Bu bilgi profil sayfaları içinde de görüntülenebiliyor. Twitter bu yeni özellikle birlikte kişilere doğum günlerini daha verimli şekilde kutlama izni vereceğini söylüyor. Ayrıca bu yeni özellikle birlikte sosyal ağda #HBD (Happy Birthday) etiketinin kullanımı daha da artacaktır.

Doğum günü bilgisinin profile eklenmesi imkanının bir yararı da sosyal ağın reklam gösterimini daha verimli hâle getirmesi olacak. Twitter geçen hafta yayınladığı yeni kitle anlama araçlarıyla markalara farklı kullanıcı gruplarını seçerek reklamlarını hedeflendirme fırsatı sunmuştu. Twitter hangi kullanıcının hangi kategoriye düştüğünü belirlemek için neler hakkında tweetlediklerini, kimlerle etkileşim kurduklarını, ilgi alanlarını dikkatli şekilde analiz etmeli veya basit şekilde onlara ne zaman doğduklarını sormalı. Sadece doğum tarihi bile birçok detayın öngörülebilir kılınmasını mümkün kılıyor.

[quote_center]TWITTER DOĞUM TARİHİ BİLGİLERİNİ SİZE DAHA UYGUN REKLAMLAR GÖSTERMEK İÇİN DE KULLANACAK[/quote_center]

Doğum günü tarihlerini Twitter’a giren kullanıcılar bu bilginin herkese veya sadece takipçilere gösterilmesini ya da hiç kimseye gösterilmemesini belirleyebiliyor. Ancak gizlilik seviyesi ne olursa olsun, Twitter bu bilgiyi pazarlama amaçları için kullanacak. Sosyal ağın destek veri tabanı içinde geçen bir tabir sosyal ağın doğum günü bilgilerini reklam gibi içerikleri daha ilgili şekilde göstermek için kullanacağını belli ediyor.

Doğum tarihinizi girerek sadece doğum günü kutlama balonlarıyla veya daha uygun zamanda gelen doğum günü kutlama tweetleriyle karşılamakla kalmayacak, ayrıca size daha uygun reklamlar gösterilmesi için Twitter’a dolaylı olarak yardım etmiş olacaksınız.

İLGİLİ HABERLER