Teknoloji

Twitter #Music uygulaması söylentiye göre açıldıktan altı ay sonra kapanıyor

Twitter bundan yaklaşık altı ay önce çıkardığı Twitter #Music uygulamasını kapatmanın planlarını yapıyor. Twitter’ın gördüğü mevcut zaman çizgisi işlevinin dışındaki ilk ürünü olan bu uygulama sayesinde kullanıcıların şarkı bulma işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlıyordu. Halka arzın yaklaştığı şu günlerde şirket bu fazlalılığı atmayı planlıyor gibi görünüyor.

twitter-music-icon-201013

Twitter Music uygulaması için verilen desteğin ne zaman sonlanacağı bilinmiyor, ancak çok yakında bu olay gerçekleşebilir. App Store üzerinden ücretsiz olarak sunulan bu uygulama Türkiye’deki mağaza üzerinden indirilemiyordu, doğal olarak ülkemizdeki çoğu mobil cihaz kullanıcısı Twitter Music’ten yararlanmıyordu.

Twitter Music içinde Suggested (Tavsiye Edilenler), #NowPlaying (Şimdi Çalıyor), Popular (Popüler) ve Emergin (Çıkış Yapan) olmak üzere dört farklı bölüm yer alıyordu. Twitter Music ilk kez açıldığında kullanıcıdan Spotify veya RDIO hesaplarıyla giriş yapmaları isteniyor, böylelikle uygulama içinden müzik dinlemek de mümkün oluyor. Ayrıca Twitter Music uygulaması iTunes içinden şarkı gösterimi de gerçekleştiriyor.

Twitter Music uygulamasında neyin yanlış gittiğini kestirmek güç, ancak AllThingsD’nin belirttiğine göre projenin lideri olan Kevin Thau’nun Twitter’dan ayrılıp Jelly adlı bir girişime geçiş yapması, Twitter Music’in kapatılacak olmasının en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Twitter Music, Twitter tarafından müzik ürünleri geliştirmek amacıyla satın alınan We Are Hunted adlı bir girişimin ürünüydü. Twitter Music kapandığında bu ürünle ilgilenen ekibin ne yapacağıysa şu an için bilinmiyor.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER