Manşetler

Twitter Moments herkesin kullanımına açılıyor, herkes An oluşturabilicek

twitter moments

twitter momentsTwitter Moments, ya da Türkçeleştirilmiş adıyla Twitter Anlar özelliğinin çıkışının üzerinden yaklaşık bir yıl süre geçmesinin ardından, bu özellik nihayet herkesin kullanımına sunuluyor. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar kendi Anlar’ını oluşturabilecekler ve bunları sosyal ağ üzerinde veya başka ortamlarda paylaşabilecekler.

Bir An oluşturmak istediğiniz takdirde öncelikle profilinize gitmeniz ve yeni eklenen Anlar sekmesini açmanız gerekiyor. Daha sonra yeni bir An oluşturma butonunu bulup tıklamalısınız. Oluşturacağınız ana bir isim verip kısa bir açıklama ekledikten sonra ekleyeceğiniz tweetleri seçmeye başlayabilirsiniz. Twitter beğendiğiniz, anahtar kelimelere göre arayıp bulduğunuz veya doğrudan bağlantısını edindiğiniz tweetleri eklemenize izin veriyor. Son olarak bir kapak fotoğrafı eklemeniz gerekiyor. Bunu An içine eklediğiniz tweetlerdeki görüntülerden seçebileceğiniz gibi, yeni bir fotoğraf da ekleyebilirsiniz.

İşiniz bittiğinizde oluşturduğunuz An’ı hemen yayınlayabilirsiniz. Bunu tweetleyebilir veya internet üzerinde başka bir sayfaya ekleyebilirsiniz. Ayrıca Twitter henüz bitmemiş taslakları kaydetmeyi ve bunları daha sonra bitirmeyi de imkan dahilinde sunuyor. Twitter bu özelliğin tam olarak ne zaman tüm kullanıcıların kullanabileceği hâle geleceğini belirtmese de, bu tarih uzak değil gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER