Teknoloji

Twitter küresel iletişim birimini eski Apple yöneticisine teslim etti

twitter intihar önleme

twitter kuresel iletisim

Apple bünyesinde iPod’dan başlayıp Apple Watch’a kadar uzanan pek çok ürünün çıkış sürecinde görev yapan Natalie Kerris, Twitter küresel iletişim biriminin başına geçti. Kerris, mikro blog servisinde “Küresel iletişimden sorumlu başkan yardımcısı” unvanıyla görev yapacak. Kerris’in Twitter’a katılacağına dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti.

Şirketin CEO’su Jack Dorsey, Kerris’in gelişini kişisel Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Varlık sebebinin ne olduğunu anlatma konusunda çeşitli sıkıntılar yaşayan Twitter için Natalie Kerris’in yönetim kadrosuna katılması, büyük bir transfer niteliği taşıyor. Kerris, geçtiğimiz temmuz ayında Twitter’dan ayrılarak Google’a katılan Gabriel Stricker’ın görevini üstlenecek.

Natalie Kerris, uzun yıllar görev yaptığı Apple’dan geçtiğimiz nisan ayında ayrılmış ve emekli olmayı planladığını belirtmişti. Kerris’in ismi, Katie Cotton’un ayrılmasının ardından Apple’ın iletişim biriminin başına geçebilecekler arasında anılmış, ancak görev yine aynı ekipten başka bir kişiye verilmişti. Bu karardan yaklaşık bir hafta sonra da Kerris, Apple’a veda etmişti.

İLGİLİ HABERLER