Teknoloji

Twitter önümüzdeki hafta geniş kapsamlı işten çıkarmalar yapmaya hazırlanıyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-iphone-logo-230315

Jack Dorsey, geçtiğimiz pazartesi günü kurucusu olduğu Twitter’ın CEO’luğuna kalıcı olarak atanmıştı. Dorsey’in cesur kararlar almaktan çekinmemesi, görevi almasında önemli bir faktör olarak nitelenmişti. Çiçeği burnunda CEO, bu yorumun hakkını vermek için fazla zaman kaybetmeyecek gibi gözüküyor.

Çeşitli kaynaklar, Twitter’ın önümüzdeki hafta şirket çapında işten çıkarmalar gerçekleştireceğini öne sürdü. Bu hamlenin ardından kaç kişinin şirketle yollarının ayrılacağı konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Mikro blog servisinin mühendislik organizasyonunu daha verimli kılmak için yeniden yapılanmaya gideceği iddiası, işten çıkarmaların yoğunlukla mühendislik biriminde gerçekleşmesi ihtimalini artırıyor.

Twitter’dan yapılan açıklamada “Dedikodu ve spekülasyonlar üstüne yorum yapmıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Twitter’a yakın kaynaklar, uzun süredir şirketin kadrolarının fazlaca şiştiği yönünde yorumlar yapıyordu. Bir önceki çeyreğe ait rakamlara bakıldığında şirketin 4 bin 100 çalışanı olduğu görülüyor. Twitter’ın 2013’ün ikinci çeyreğindeki çalışan sayısıysa 2 bin civarındaydı. Bu süreçte Twitter’ın kullanıcı tabanı ise yüzde 50’nin altında büyüdü. Çalışan sayısının artmasında şirketin gerçekleştirdiği satın almaların da etkili olduğu düşünülse de, mühendislik kadrolarının biraz fazla şiştiğinin altı çiziliyor.

Yeniden yapılanma girişimi, Jack Dorsey’in yeniden dümene geçtiği günden bu yana üstünde durduğu “Daha odaklı Twitter” yaklaşımıyla da uygunluk gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER