Teknoloji

Twitter 336 çalışanıyla yollarını ayırıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

Mikro blog servisi Twitter, 336 çalışanının işine son vereceğini resmen açıkladı. Bu rakam Twitter’ın toplam iş gücünün yüzde 8’ine tekabül ediyor. Söz konusu kararın Jack Dorsey’in Twitter’ın CEO koltuğundaki yerinin kalıcı hâle gelmesini dikkat çekerken, Dorsey’in bu tarz cesur kararlar alabilmesinin CEO’luğa asaleten atanmasında etkili olduğu iddia edilmişti.

Twitter’dan yapılan açıklamada işten çıkarmaların öncelikli ürünlere odaklanmak ve verimliliği artırmak için gerçekleştirildiği belirtildi. Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postadaysa önceliğin muhteşem etki yaratacak deneyimler geliştirmekte olduğu ifade edildi.

İşten çıkarmaların önemli kısmı Twitter’ın ürün ve mühendislik ekiplerinde gerçekleştirilecek. CEO Jack Dorsey, mikro blog servisinin mühendislik biriminin “küçük ve çevik bir takım” formunda daha iyi işleyeceğine inandığını dile getirdi. Twitter’ın yollarını ayırdığı çalışanlarına ödeyeceği toplam tazminat bedelinin 10 ila 20 milyon dolar arasında değişmesi bekleniyor.

Şirketin açıklamasında işten çıkarmaların kısa vadede bilançolara olumlu yansıyacağı da belirtildi ve çeyrek geliri için öngörülen üst rakam 545 milyon dolardan 560 milyon dolara çekildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER