Teknoloji

Twitter işletmelere fırsat kuponlarını tweet’lere ekleme izni veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-offers-261114

Restoran veya mağazaların indirim kuponlarını kağıttan kesmek artık eskide kalan bir eylem durumunda. Fırsat kuponları artık internet aracılığıyla toplanabiliyor ve çok daha geniş kitlelere ulaşıyor. Bu eğilimden faydalanmak isteyen Twitter, “Twitter Offers” adını verdiği yeni servisini ABD’de faaliyete soktu. Bu servis sayesinde işletmeler tweet’lerine fırsat kuponlarını ve özel kodlarını ekleyebiliyor. Öne çıkarılmış tweet’ler kapsamında gösterilecek bu fırsatlara kullanıcılar tek tıkla erişebilecek. Kredi kartı bilgisini Twitter’da saklayan kullanıcılar için fırsat otomatik olarak kredi kartıyla eşleştirilecek ve fırsattan faydalanıldığı zaman kredi kartından çekim yapılacak.

Fırsatları sunmak için farklı bir yol olan Offers sayesinde Twitter’ın kahve zincirleri gibi aynı satışları sürekli olarak tekrarlamaya çalışan işletmelerdeki kullanım oranının artması oldukça muhtemel gözüküyor. Mağaza içindeki trafiğe büyük önem veren işletmeler Twitter üzerinden fırsatlar sunarak müşteri döngüsünü daha yüksek bir seviyeye çekme şansına sahipler. Twitter’da bu fırsatların işletmeler için yararlı olup olmadığını ölçerek önemli bir veri setine erişecek. Fırsatlar işletmeler için yararlı olduğu takdirde Twitter güçlü bir reklam aracına daha kavuşmuş olacak.

Twitter ticaret konusundaki girişimlerinde ciddi olduğunu geçtiğimiz eylül ayında tweet’lerin içine “Satın Al” butonu yerleştirmesiyle de göstermişti.

İLGİLİ HABERLER