Teknoloji

Twitter iPhone uygulaması artık “haber uygulaması” etiketini taşıyor

twitter karakter sınırı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter iphone uygulamasiTwitter, bu hafta içinde yatırımcıları pek de tatmin etmeyen çeyrek sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Şirket için haftanın tek ilgi çekici hareketi finansal sonuçları açıklamak olmadı. iPhone uygulamasının iTunes App Store’da nasıl konumlandığı konusunda küçük bir değişiklik yapan mikro blog servisi, uygulamayı “sosyal ağlar” kategorisinden alıp “haberler” bölümünün altına taşıdı. Twitter’ın kendisini yerleştirdiği nokta ve pek çok kişinin platformu haber alma amacıyla kullanması, bu değişikliği biraz daha anlamlı hâle getiriyor.

Haberleri ve etkinlikleri gerçek zamanlı olarak takip edebilmek, platformun en iyi özellikleri arasında sayılıyor. Twitter’ın arkadaşlarla iletişim kurmaktan ziyade aynı ilgi alanlarının paylaşıldığı insanlarla etkileşime girme amacı çerçevesinde işlediği de söylenebilir. Twitter’ın geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu en büyük servis olarak nitelenebilecek Twitter Moments, güncel konulara dair en ilgi çekici yorumları kullanıcılara ulaştıracak biçimde şekillenmişti.

Twitter iPhone uygulaması için gerçekleştirilen bu değişikliğin olumlu sonuç verip vermeyeceği zamanla anlaşılacak. Uygulama, şu anda iTunes App Store’un ücretsiz haber uygulamaları arasında birinci sırada yer alıyor. Daha önceki kategorisinde Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger ve Skype gibi uygulamalarla görünür bir yer kapmak için mücadele eden Twitter iPhone uygulaması, yeni bölümünde göze biraz daha fazla çarpacak gibi gözüküyor.

Mikro blog servisinin yeni etiketini başka uygulama mağazalarında kullanıp kullanmayacağı ise şu an için bilinmiyor. Bunun Twitter’a somut anlamda fayda sağlayıp sağlamayacağı da cevabı merak edilen diğer sorular arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER