Teknoloji

Twitter iOS uygulamasına yeni kontrol araçları getirdi

twitter

twitterTwitter iOS uygulamasına getirdiği bir güncellemeyle kullancılara zaman akışları içinde gördükleri ve kendileriyle kimlerin etkileşim kuracaklarıyla ilgili daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Resmi blogda yer alan bilgilendirmeye göre, bildirim ayarlarında değişiklikler yapılıyor ve yeni bir kalite filtresi ayarı getiriliyor. Güncelleme, servis üzerinde doğrulanmamış hesap sahibi olanlara daha fazla kontrol imkanı getiriyor.

Öncelikle yeni bildirim ayarları kullanıcılara sadece mobilde ve Twitter’ın web sitesi üzerinde takip ettikleri kişilerden bildirimler almakla sınırlandırma izni veriyor. Bu, bildirimler sekmesi içinde sadece karşılıklı takipleştiğiniz kullanıcılarla ilgili etkileşimleri görme imkanına sahip olacağınız anlamına geliyor. Bu da çok fazla bildirim alan kullanıcılar için fazlalılığın azaltılması anlamına geliyor. Buna ek olarak, bildirim ayarları da, Twitter’ın bildirimler sekmesine doğrudan bağlantı sayesinde daha kolay erişilebilir hâle geliyor.

Ayrıca Twitter, kalite filtresi ayarı olarak adlandırdığı yeni bir özelliği de getiriyor. Bazı kullanıcılar bir süredir söz konusu ayara erişebiliyordu, ancak bu şimdi herkesin kullanımına açılıyor. Kalite filtresi ayarı açıldığında, hesap başlangıcı ve davranışı gibi faktörlere bağlı olarak tweet’lerin kalitesinin iyileştirilmesi için çalışılıyor. Filtrenin açılmasıyla birlikte, düşük kaliteli içerikler bildirimler ve Twitter’ın diğer alanlarından temizleniyor. Ne var ki, şirket karşılıklı takipleştiğiniz veya son zamanlarda etkileşimde bulunduğunuz hesapların oluşturduğu hiçbir içeriğin filtrelenmediğine dikkat çekiyor.

Sosyal ağ bu yeni özelliklerin kullanımının tamamen isteğe bağlı olduğuna dikkat çekiyor. Yani hesabınızın özel ayarlarla daha da karışmasını, düzeninizin bozulmasını istemiyorsanız, her şeyi eskiden olduğu gibi, aynı hâlde tutabilirsiniz. Şirket bu yeni özelliklerin zamanla daha da iyi hâle gelmesi için üzerinde oynamalar yapılmaya devam edileceğini de belirtiyor.

iOS uygulamasını iTunes App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER