Manşetler

Twitter iOS uygulamasına “Beğenmedim” seçeneği eklendi

twitter karakter sınırı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter iosTwitter iOS uygulamasını kullananların önünde zaman akışı deneyimlerini geliştirmek adına yeni bir seçenek bulunuyor. Kullanıcılar artık bir tweeti beğenmemeleri durumunda bunu “Beğenmedim” seçeneğini işaretleyerek belirtebilecek. Beğenilmeyen tweet akıştan kaldırılacak. Böylelikle kullanıcıların akış üzerindeki kontrolü biraz daha güçlenecek.

Söz konusu özellik Twitter tarafından paylaşılan bir videoda ortaya çıksa da, videonun ana teması “Beğenmedim” seçeneği olmadığı için pek çok kullanıcı özelliği tesadüf eseri fark etti. Twitter da konuya ilişkin bir açıklama yapmayarak özelliğin geniş kitlelerce görülmesini geciktirmiş oldu.

Özelliğin görüldüğü ilk video ise Twitter destek hesabı tarafından paylaşıldı. Bundan 10 gün önce yayınlanan videoda iOS kullanıcılarının zaman akışı deneyimlerini şekillendirmelerinin daha etkin yolları olduğu belirtiliyor. Ancak “Beğenmedim” seçeneği burada da görülmüyor. Kullanıcılar tweet seçenekleri arasına girdiklerinde Paylaş ve Takibi Bırak seçeneklerinin arasında “Beğenmedim” ibaresine rastlıyor.

twitter-begenmedim-260916Tweetlerin beğenilmediği bilgisi karşı tarafa iletilmiyor. Bu seçeneğin işaretlenmesi durumunda tweet sadece beğenmeyen kişinin zaman akışından kaldırılıyor. Ancak Twitter’ın buradan gelen geri bildirimlerden genel tweet gösterimi sırasında da faydalanacağını tahmin etmek zor değil. Örneğin, tweetleri beğenilmeyen bir kullanıcının paylaşımları “Sen Buralarda Yokken” bölümünde daha az görülebilir.

Twitter iOS kullanıcılarına sunduğu bu seçeneği diğer platformlara ne zaman taşıyacak bilinmiyor

Şu an için sadece iOS kullanıcıları Twitter’ın “deneyim geliştirici” olarak nitelenebilecek “Beğenmedim” seçeneğini görebiliyor. Android, web ve Mac kullanıcılarına bu aracın ne zaman sunulacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER