Manşetler

Twitter iOS ve Android uygulamalarına giriş doğrulama özelliği ekledi

Twitter iOS ve Android uygulamalarını iki aşamalı doğrulama özelliği sayesinde biraz daha güvenli hâle getirecek yeni güncellemeler yayınladı. Çift aşamalı kimlik doğrulama özelliği geçtiğimiz aylarda web sitesinde kullanıma sunulmuştu. Kullanıcıların bu sistemi kullanmaları için telefon numaralarını girmeleri gerekiyordu, ancak son güncellemeyle birlikte doğrulama aşamasında Twitter’ın mobil uygulamaları kullanılabilir hâle geliyor.

twitter-giris-dogrulama-070813

Mobil uygulamalar güncellenmeden önce çift aşamalı doğrulama sistemini kullanmak için şifrenizi girerken telefon numaranızı da girmeniz gerekiyordu. Sonrasında Twitter telefonunuza bir güvenlik kodu gönderiyor ve bu kodu ilgili yere girmeniz gerekiyordu. iOS ve Android uygulamalarının en güncel sürümüyle birlikte kullanıcı girişi istekleri mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştiriliyor, bu da telefon numarasına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

İki aşamalı kimlik doğrulama seçeneğinin aktif olduğu durumda giriş yaparken, Twitter mobil uygulamalara kullanıcı girişi isteklerine dair yayında bulunuyor. İnternet tabanlı olduğu ve telefon numarası üzerinden işlemediği için, tarayıcı detayları ve yaklaşık konum gibi bilgiler de uygulamalar içinden görüntülenebiliyor. Bu yöntem sayesinde birinin hesabınıza izinsiz girmeye çalıştığını da görme şansına sahip oluyorsunuz. Telefonunuzu kaybetme durumuna tedbir amacıyla Twitter yedek kodları da kullanıcılara sunuyor.

Uygulamaları kullanmak için yalnızca internet bağlantısına ihtiyaç duyulduğu için iki aşamalı doğrulama sistemi dünyanın herhangi bir noktasında kullanılabilir. Ancak SMS üzerinden giriş doğrulama işlevi yalnızca destekleyen mobil operatörlerin kapsama alanında kullanılabiliyor. Bu da dünya çapındaki herkesin SMS ile doğrulama kapsamına girmediğini gösteriyor. Sonuç olarak iOS ve Android uygulamaları sayesinde Twitter’ın çift aşamalı giriş doğrulama sistemi daha fazla kişi tarafından kullanılabilecek demektir.

twitter-fotograf-galeri-070813

Dün gelen güncellemelerle birlikte kullanıma sunulan diğer özellikler arasında fotoğrafların görüntülenmesiyle ilgili olanlar da bulunuyor. Birinin profilini ziyaret edip “Daha fazla fotoğraf görüntüle”ye dokunarak o kişinin fotoğraflarını bir galeride görüntüleyebileceğiniz gibi, iOS uygulamasında fotoğraf arama sonuçlarını da yine benzer şekilde galeri görünümü eşliğinde görebilirsiniz. Listelerin oluşturulması ve yönetimleriyle ilgili çeşitli araçlar da dikkat çekici değişiklikler arasında bulunuyor.

Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarını aşağıdaki ilgili bağlantıları takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Twitter, iTunes App Store, Google Play Store

İLGİLİ HABERLER