Manşetler

Twitter iki aşamalı hesap doğrulama sisteminin dağıtımına başladı

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son aylarda yüksek profilli Twitter hesaplarına gerçekleştirilen saldırıların ardından mikro blog servisinin iki aşamalı hesap doğrulama sistemine geçmesi daha fazla beklenir hale gelmişti. Twitter sistemin dağıtımına başlandığını blogu üzerinden yaptığı bir açıklamayla duyururken, sistemin nasıl aktif hale getirileceğini anlatmayı da ihmal etmedi.

twitter-logo-230513

Ayarlar menüsü üzerinden aktif hale getirilen sistemi kullanmak için kullanıcıların e-posta adreslerine ek olarak cep telefonu numaralarını da sisteme kaydetmeleri şart. Özellik aktif hale geldikten sonra kullanıcıların Twitter’a girmek için kullanıcı adı ve şifrelerini yazdıktan sonra SMS aracılığıyla gönderilen altı basamaklı onay kodunu da yazmaları gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada iki aşamalı doğrulama sistemi aktif hale getirilse bile bundan Twitter giriş bilgilerini kullanmasına izin verilen uygulamaların etkilenmeyeceği belirtildi. Bu listeye yeni uygulamalar ve cihazlar eklemek isteyenlerin bu isteklerini uygulama yönetim sayfası üzerinden gerçekleştirebileceği ifade edildi.

İki aşamalı doğrulama sistemi AFP, The Associated Press ve The Guardian gibi haber kuruluşlarının Twitter hesaplarına gerçekleştirilen saldırıların ardından önemli bir ihtiyaca dönüşmüştü. Jeep ve Burger King gibi markaların da maruz kaldıkları saldırıların ardından bu sistemin aktif hale getirilmesinin hem kurumları hem de saldırıya uğrayan bireysel kullanıcıları memnun edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Twitter

İLGİLİ HABERLER